Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

Велико Търново и „Етър“, Стоичков и България почетоха Трифон Иванов

  13.02.2024 14:13
Велико Търново и „Етър“, Стоичков и България почетоха Трифон Иванов

8 години се навършват днес от преждевременната смърт на легендата на „Етър“ и българския футбол Трифон Иванов. Близки, съотборници и приятели на Трифон се събраха да почетат паметта на легендарния защитник.

Пред паметната му плоча на стадион „Ивайло” бе отслужена панихида със заупокойна молитва, на която присъстваха майката на Трифон – леля Маринка, дъщеря му Марина, зам.-кметът на В. Търново проф. Георги Камарашев, легендите от “златното поколение” Христо Стоичков, Красимир Балъков, Бончо Генчев, именитият треньор Георги Василев, Ичко Лозев, Георги Трендафилов, Никола Велков, президентът на „Етър“ Деян Куздов и спортният директор Стефан Атанасов и още десетки други негови приятели и футболни деятели. Заупокойна молитва отслужи отец Асен, след това всички поднесоха цветя пред паметната плоча.

„Толкова много години с Трифон останахме приятели. Макар сега да е в отвъдното, ние пак сме си приятели. Обичта и уважението един към друг никога няма да изчезнат. Знам какво сме изживели в онези години, а и след това – за мен Трифон ще остане човекът с голямо сърце, с обич и уважение към всеки един. Той никога не делеше хората. Децата ни израснаха заедно, апартаментите ни бяха врата до врата, дори си направихме вътрешна врата…

Трифон си остана момчето, което дойде от Търново в София с характер и хъс. Няма да го забравя как влезе за първи път в съблекалнята и каза: идвам да стана шампион на България! От първия ден – любов от пръв поглед. Точно 8 години станаха, времето си лети, спомените остават. Виждам го пред мен. Последният му разговор в онзи ден беше с мен. Времето не лекува, болката остава…“, коментира Христо Стоичков. Преди това легендата прегърна майката на Трифон Иванов и дълго си говори с нея.

„Почти целият ми живот мина заедно с Трифон. Минаха осем години, но не мога да повярвам, че го няма. Той е бил и винаги ще бъде с нас, винаги ще го помним и уважаваме. Толкова хубави спомени имаме с него…“, сподели Красимир Балъков.

„Никога не сме го забравили и така ще бъде до последния ни миг. Лично аз съм с невероятни впечатления, изградил съм респект и уважение към него, получил съм нещо, което трудно се намира в живота. Ако някой мисли, че тези 8 г. ни отдалечават, се заблуждава. В сърцето си имам спомени, които винаги ще останат в мен. Уважението ми към Трифон е изключително голямо“, сподели Георги Василев.

Поклон, Трифоне! Никога няма да бъдеш забравен!

Източник: www.etarvt.bg


Ключови думи
Трифон Иванов Христо Стоичков