Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Мъжете на „Локомотив“ завършиха с победа над „Етрос“ баскетболната събота в Горна Оряховица

  11.02.2024 12:07
Мъжете на „Локомотив“ завършиха с победа над „Етрос“ баскетболната събота в Горна Оряховица

Трета победа за „Локомотив“ добави мъжкият състав на клуба, наложил се над „Етрос“ (Велико Търново) в последния мач от баскетболния маратон, на който бе домакин спортна зала „Никола Петров” в събота.

Двата отбора изиграха среща от XII кръг на редовния сезон в първенството на „Б“ група Център. Интрига имаше само в първата четвъртина на мача, която бе спечелена от гостите от Велико Търново с 9:7. След това „железничарите“ наложиха своята игра и спечелиха останалите части. Мачът завърши 65:35 за „Локо“.

След този кръг водач в групата продължава да е „Етър“ с пълен актив от точки. „Локомотив“ е на второ място, изпреварвайки по голова разлика „Дрийм тийм“ от Троян. В оставащите два кръга до края на редовния сезон горнооряховчани ще изиграят две дербита за второто място в групата с „Дрийм тим“ и „Чардафон“, който изостава на една точка.

Победата на „Локо“ над „Етрос“ сложи финал на дългата баскетболна събота в зала „Никола Петров“, която преди това беше домакин на първия турнир от източните финали на първенството при 13-годишните.

Официално откриване на турнира направи зам.- кметът Петя Иванова, която пожела успех на всички състезатели. „Джуниър бенд“ и акробатичните изпълнения на братята Мартин и Данаил Николови поддържаха горещото настроение в залата. За настроението на феновете най-голям принос имат обаче имат момчетата на „Локомотив“, които спечелиха убедително двата си мача. Възпитаниците на Стоян Даракчиева победиха последователно втория в класирането на редовния сезон на Зона „Загоре“ – „Берое“ (Стара Затора) с 67:27 и първия от същата зона „Черноморец” (Бургас) с 51:29.

Отличната организация от страна на БФ Баскетбол и председателя на БК „Локомотив“ Димитър Петков и фирма Solarhome дадоха възможност на състезатели и публика да се насладят на истинско баскетболно шоу с много музика, подаръци и интересни двубои.


Ключови думи
баскетбол Локомотив Горна Оряховица