Събота, 27 Апр 2024
            
Общество

Във Велико Търново ще танцуват зумба с кауза

  07.02.2024 15:21
Във Велико Търново ще танцуват зумба с кауза

Благотворителна тренировка по зумба фитнес ще се проведе на 24 февруари 2024 г. във Велико Търново. На място в „Нашата зала“ ще има дарителници, събраната сума от които ще бъде предоставена на Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“. Party in Pink Zumbathon се организира в България за втора поредна година като част от глобалното движение за набиране на средства за борба с рака на гърдата.

Party in Pink™ Zumbathon® България са благотворителни събития, провеждани едновременно в няколко града в България от лицензирани инструктори по зумба. Във Велико Търново организатори и хората, които ще водят събитието, са ZIN Елеонора Маркова, Боряна Боянова, Даяна Дянкова, Росица Карамочева и Пламен Данаилов. За провеждането му безвъзмездно и тази година „Нашата зала“ предоставя хореографът Николай Корчев.

На национално ниво основен двигател на зумбата с кауза е Владимир Николов - сертифициран инструктор и консул за осем държави в Източна Европа към компанията ZUMBA™. Владимир започва да организира Party in Pink™ Zumbathon® в България провокиран от лично преживяване и мотивиран от подкрепата на хиляди сърца.

През 2023 г. бе танцувано едновременно в 6 града: София, Пловдив, Велико Търново, Горна Оряховица, Благоевград и Стара Загора, с над 300 включили се. Тогава сумата, събрана и дарена на фондация „Една от 8“, беше 3433 лв.

Фондация „Една от 8“ е пациентска организация в подкрепа на жени с рак на гърдата и на техните близки. Дейността на фондацията изцяло се финансира от индивидуални и корпоративни дарители. „Една от  8“ вече 10 г. предоставя безплатна информация, психологическа, емоционална и практическа подкрепа на нуждаещите се. Средства от Party in Pink™ Zumbathon® България ще позволят на организацията да продължава да развива своите дейности и програми за подкрепа на жените с рак на гърдата и техните близки преди, по време и след терапията.

Party in Pink™ Zumbathon® България 2024 ще се проведе на 24 февруари от 14:00 ч.,  в уникален за България мащаб – едновременно в 10 града (София, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Благоевград, Пазарджик, Добрич, Прилеп - Северна Македония) с продължителност 3 часа. Но не е задължително включилите се да участват през цялото време. Събитието е насочено както към хора с добра физическа подготовка, така и към тези, за които спортът не е ежедневие, но искат да се раздвижат и да подкрепят каузата. Няма възрастови ограничения.

ZUMBA Fitness се появява през 90-те години в Колумбия и е абсолютна революция в световната фитнес индустрия, включително и в България. ZUMBA Fitness е забавен и приятен начин да се спортува, който привлича хиляди хора, дори онези, които не се интересуват от фитнес програми или друг вид спорт. ZUMBA Fitness съчетава в себе си положителните страни на спорта и танца, на движението и изкуството. 

ZUMBA Fitness отдавна не е само спорт, а световно движение, което има силата да променя - през 2010 г. ZUMBA прегръща каузата в подкрепа на жените с рак на гърдата и от тогава по цял свят ежегодно се организират благотворителни събития Party in Pink™ Zumbathon®.

Събитието във Велико Търново е насочено към всички от триградието Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец, както, разбира се, и към всеки, който припознава каузата като своя. Датата е 24 февруари 2024 г., началният час е 14 ч., мястото – „Нашата зала“ на ул. „Бачо Киро“ 7 в Старата столица.


Ключови думи
„Нана Гладуиш - Една от 8“ Party in Pink™ Zumbathon® България