Неделя, 28 Апр 2024
            
Свищов Спорт

Иван Ганев е Спортист на 2023 г. в Свищов

  30.01.2024 13:55
Иван Ганев е Спортист на 2023 г. в Свищов

На 29 януари в Свищов бяха връчени наградите за спорт на Община Свищов за 2023 година.

Спортист номер 1 в класацията на Община Свищов за 10-те най-добри спортисти на 2023 г. заслужено е футболистът Иван Ганев. Той е състезател на ОФК АКДЕМИК от 1990 г., който има зад гърба си 34 години активна дейност. През 2001 година влиза в състава на мъжкия отбор, а от 2010 година до днес е капитан на отбора. През целия период на своята състезателна кариера е бил последователен и активен както в тренировъчния процес, така и на терена. Вследствие на това той има съществени заслуги за развитието на клуба, включително за класирането му във „В“ Северозападна група през 2013 година. Както през всичките години на своята спортна дейност, така и през изминалия спортен сезон Иван Ганев не е пропускал участие в състезания и мачове, като негова е заслугата за добрата защита и допускането на минимален брой голове във вратата на Академик. Негов треньор е Борислав Борисов.

Наградата на най-добрия спортист бе връчена от зам.-кмета на Свищов д-р Анелия Димитрова, която приветства както победителя, така и всички спортисти и техните треньори в залата.

Номинациите в класацията за 2023 година бяха излъчени от десет спортни клуба в община Свищов, като експертна комисия определи чрез индивидуално точково гласуване носителите на тазгодишните награди.

На  първо място в класацията за най-добри спортисти – с 47 точки, комисията определи за спортист на 2023 година Иван Ганев, с треньор Борислав Борисов. След него, на второ място, само с една точка разлика – 46 точки се нареди Стефан Петков от Годжу карате клуб АЛЕКО, с треньор Марин Маринов, на трето място в класацията, с 45 точки се класира Милен Петров от СК БОЛГ, с треньор Мартин Минков.

На четвърто място в класацията бяха отличени двама състезатели – Дейвид Радков от СК Хокей на трева ДУНАВ и Пресиан Вачев от Клуб по тенис на маса АКАДЕМИК. Пето място зае Александрина Александрова от СК ДЖУДОСПОРТ. Шесто място – Денис Курдов от СК ОЛИМПИЯ – с. Морава. Седмото място в класацията за най-добрите спортисти на община Свищов за 2023 година бе заслужено от Мартин Александров – ССК по тенис на маса НОВЕ-2018. Осмо място зае Александра Иванова – Хандбален клуб НОВЕ-99. Деветото място отиде при Рая Йорданова – Годжу карате клуб „АЛЕКО“ и на десето място се класира Йордан Иванов от СК „ДЖУДОСПОРТ“.

На церемонията, която се проведе в Зала 1 на Община Свищов, бяха връчени награди в още три категории: „Отбор на 2023 година“, „Треньор на 2023 година“  и „Перспективни спортисти за 2023 година“.

В категория „Отбор на 2023 година“ комисията взе решение тази година наградата да бъде присъдена на два отбора, които са събрали равен брой точки и съответно са се представили достойно през изминалия сезон. Наградите на най-успешните отбори бяха връчени както следва:

- В категория „Юноши и девойки до 16 години“ на Спортен клуб по хокей на трева и флорбол „ДУНАВ“ – Свищов, с треньор Радослав Радков;

- В категория „Мъже“ на Общински футболен клуб „АКАДЕМИК“ – Свищов, с треньор Георги Онов.

В категорията „Треньор на 2023 година“ наградите за първо, второ и трето място бяха връчени съответно на:

Първо място за Борислав Борисов – треньор в ОФК „Академик“ Свищов, подготвил състезателя Иван Ганев;

Второ място за Марин Маринов – треньор в Спортен клуб Годжу Карате клуб „Алеко“ Свищов, подготвил състезателя Стефан Петков;

Трето място за Мартин Минков – треньор в Спортен клуб „Болг“, подготвил през 2023 г. състезателя Милен Петров.

По традиция тази година също бяха наградени най-перспективните състезатели на Община Свищов, които  получиха грамоти за чудесното си представяне през целия сезон и бяха бурно аплодирани от присъстващите. В категорията „Перспективни спортисти за 2023 година“ бяха отличени 25 млади и доказали се през изминалата година състезатели в различните спортове. Ето и техните имена, в реда по който се подадени:

 

1.            Иван Чунев – състезател СК Джудоспорт, треньор: Севдан Златанов;

2.            Даниел Борисов – състезател СК по хокей на трева и флорбол „ДУНАВ“, треньор: Радко Радков;

3.            Стефан Мухтаров – състезател СК по хокей на трева и флорбол „ДУНАВ“, треньор: Радко Радков;

4.            Габриел Фарач – състезател СК по хокей на трева и флорбол „ДУНАВ“, треньор: Радко Радков;

5.            Златина Борисова – състезател Годжу Карате Клуб „АЛЕКО“, треньор: Марин Маринов;

6.            Мирая Митева – състезател Годжу Карате Клуб „АЛЕКО“, треньор: Марин Маринов;

7.            Емил Павлов – състезател Годжу Карате Клуб „АЛЕКО“, треньор: Марин Маринов;

8.            Ния Калушкова – състезател на Спортен карате клуб „Академик“ с треньор: Митко Божанов;

9.            Божидар Ганев – състезател на Спортен карате клуб „Академик“ с треньор: Митко Божанов;

10.          Христина Христофорова – състезател Хандбален Клуб НОВЕ-99, треньор: Величка Плачкова;

11.          Валентин Митев – състезател СК БОЛГ, треньор: Мартин Минков;

12.          Кристиана Пенчева – състезател СК БОЛГ, треньор: Мартин Минков;

13.          Тея Йорданова – състезател СК БОЛГ, треньор: Мартин Минков;

14.          Никол Романова – състезател СК ОЛИМПИЯ с. Морава, треньор: Колю Колев;

15.          Даниел Данаилов – състезател СК ОЛИМПИЯ с. Морава, треньор: Колю Колев;

16.          Николай Русанов – състезател на ССК Тенис на маса „НОВЕ-2018“, треньор: Мирослава Колева;

17.          Теодор Любомиров – ОФК АКАДЕМИК, Детско-юношеска школа;

18.          Виктор Искъров – ОФК АКАДЕМИК, Детско-юношеска школа;

19.          Радослав Любомиров – ОФК АКАДЕМИК, Детско-юношеска школа;

20.          Мария Сандулова – ОФК АКАДЕМИК, Детско-юношеска школа.

21.          Алекс Славов – ОФК АКАДЕМИК, Детско-юношеска школа;

22.          Юзджан Алиманов – ОФК АКАДЕМИК, Детско-юношеска школа;

23.          Невелин Иванов – ОФК АКАДЕМИК, Детско-юношеска школа;

24.          Георги Димитров – ОФК АКАДЕМИК, Детско-юношеска школа;

25.          Емануил Янков – състезател по САМБО, треньор: Анатоли Янков.

 

За празничната атмосфера на събитието допринесоха групата за Кей Поп FEVER към Школа по изкуствата „Стефка Филипова“ при ПБНЧ и групата за Хип-хоп при ПБЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

Церемонията по награждаване завърши със слово на зам.-кмета д-р Анелия Димитрова, която поздрави всички наградени състезатели и техните треньори, и подчерта обединяващата роля на спорта и неговото значение за здравето и развитието на младите хора. Тя подчерта още, че всеки един успех е плод на много труд и много усилия от страна треньори и състезатели, подкрепяни от своите екипи, спомоществователи и не на последно място от Община Свищов. „Общината полага усилия да модернизира спортната инфраструктура, така че да създава по-добри и съвременни условия за спорт както за състезателите, така и за практикуването на масовия спорт. Подпомага клубовете и техните спортисти, за да постигат успехите, на които се радваме през годните, защото спортните личности са богатство за всяко едно общество и за всяка една нация!“, каза още в словото си д-р Димитрова.


Ключови думи
Иван Ганев Спортист на годината