Четвъртък, 25 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

ОбС в Горна Оряховица закрива Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“

  25.01.2024 15:00
ОбС в Горна Оряховица закрива Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“

Реформите в общинските предприятия и фирми, заявени от новата общинска власт, започнаха изненадващо от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”. То бе закрито с решение на ОбС на последното му заседание, като мотивите са, че така ще се икономисат 300 000 лева. Бюджетът на предприятието за миналата година е малко над 1 милион лева, а приходите са малко над 40 000 лв.

По никакъв начин няма да се засегне дейността на клубовете, защото само махаме един посредник. Дейността вече ще се извършва от служители, които ще бъдат назначени директно към Общината, обяснява кметът Николай Рашков.

Повечето служители ще бъдат запазени, тези, които извършват поддръжката – със сигурност, обясни председателят на ОбС Огнян Стоянов, който като принципал на дружеството внася предложението за закриване. В предприятието работят 26 души, повечето от които в спортните дейности. След реформите тези, които остават на работа, ще сключат договори директно с Общината. Ще има двама души, които да отговарят за спортните и младежките дейности към отдел „Култура и спорт”. Реорганизацията не би трябвало да се отрази на дейността на клубовете, защото няма да има промени, освен тази, че няма да има отделно счетоводство и директор, смятат авторите на предложението.


Ключови думи
ОП Младежки дейности спортни имоти и прояви"
Последни
Седмицата
Анкета