Четвъртък, 25 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Горнооряховски ученици са Вестители на доброто

  23.01.2024 14:32
Горнооряховски ученици са Вестители на доброто

С признание към най-малките си добротворци, Община Горна Оряховица присъди специални отличия „Вестители на доброто“ – за благородни дела на подрастващи през изминалата година. Инициативата, в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, се провежда за пореден път.
Над 140 деца от горнооряховските училища станаха Вестители на доброто, а наградите връчиха кметът Николай Рашков, секретарят на Комисията Владимир Врангов и зам.-кметът Петя Иванова. Тримата посетиха училищата, за да поздравят лично всеки от носителите на приза.
„Вие сте прекрасното бъдеще на нашата община и на нашата Родина. Искам всички да постигнете своите мечти и след време с гордост да казвате: „Аз съм българин!“. А ние ще се постараем да живеете при все по-добри условия – за спорт, за учене, за развлечения.. Благодаря ви и дано винаги сте добри един към друг и готови за взаимопомощ“, обърна се към децата кметът Николай Рашков.
„Доброто винаги побеждава, когато сме единни и правим добро, можем да победим всяка трудност. Нека добрините ви да увличат вашите връстници и приятели и доброто да се разраства. Дори и най-мъничката добрина може да промени живота на някого“, каза на свой ред зам.-кметът Петя Иванова.
Носители на колективна награда „Вестители на доброто“ станаха няколко паралелки.
Учениците от V „а“ и от V „б” клас при ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, които са събрали собствени средства и в навечерието на Коледа посетиха Центъра за деца с увреждания, за да зарадват възпитаниците му с подаръци.
Отличени са учениците от I „а” клас при СУ „Георги Измирлиев“ за оказана помощ на спасителния център на Фондация „Надежда за бездомните животни“.
Децата от I „б“ клас при СУ „Георги Измирлиев“ получиха приза за това, че са организирали благотворителна акция в помощ на Анита Петрова.
Съседната паралелка – I „г”, клас заслужи приза с това, че децата са провели благотворителна кампания за подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.
Учениците от XI „а“ при СУ „Георги Измирлиев“ са „Вестители на доброто“ с организирания от тях благотворителен базар в подкрепа на Иван Величков, страдащ от тежко заболяване.
Колективен носител на наградата е и Ученическият съвет при същото училище, който проведе Коледен благотворителен базар, подпомагайки връстник с детска церебрална парализа и жена с онкологично заболяване.

Носители на индивидуалната награда са Никол Иванова,  XII „a“ клас при СУ „Вичо Грънчаров“, която намери и предаде в полицията цялата пенсия на възрастен мъж, както и съученичката ѝ от същата паралелка Мартина Николова, която след време също намери и върна немалка сума пари.
Магдалена Стамова, Борислав Явашев и Александър Николов от V „а” клас и Димитър Ченков от II „г” при СУ „Георги Измирлиев“ получиха индивидуалния приз за участието си в кампания за събиране на средства в помощ на спасителния център на Фондация „Надежда за бездомните животни“.
Носителите на колективна и индивидуална награда „Вестители на доброто“ получиха плакети, грамоти и книги от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


Ключови думи
Вестители на доброто
Последни
Седмицата
Анкета