Вторник, 23 Апр 2024
            
Други Стражица

ЗИЛ изблъска патрулка от пътя, шофьорът искал да избегне проверка

  23.01.2024 12:49
ЗИЛ изблъска патрулка от пътя, шофьорът искал да избегне проверка

Тази сутрин в 07,15 ч. на тел. 112 е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние на автоспирка в с. Бряговица. Към мястото е насочен автопатрул на УП – Стражица. Десет минути по-късно в дежурната на РУ – Г. Оряховица е получен сигнал за ударен патрулен автомобил на изхода на Стражица, без пострадали.

Към с. Бряговица е пренасочен друг екип на участъка, а екип от РУ – Г. Оряховица е потеглил за произшествието.

В хода на извършената проверка е установено, че пътувайки към с. Бряговица полицейските служители са изпреварили товарен автомобил „ЗИЛ“, изравнявайки се с него, водачът му рязко завил наляво и ударил полицейския автомобил в предната част. От удара автомобилът е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътен знак.

Товарният автомобил е напуснал местопроизшествието и е продължил движението си по път извън пътната мрежа. Двамата униформени излезли от служебния автомобил, който бил в невъзможност да се движи на собствен ход и последвали ЗИЛ-а, като единият от тях е имал непрекъснат визуален контакт със служебния автомобил.

Малко по-късно намерили товарния автомобил изоставен, а в близост установили и двама мъже. Изяснено е, че зад волана е бил 28-годишен от с. Асеново. Пред униформените двамата дали идентични обяснения - водачът решил, че патрулният автомобил има намерение да го спре за проверка и за да си спести поредната среща с полицията, младият мъж решил да продължи движението си по път извън пътната мрежа, но се паникьосал и блъснал полицейския автомобил.

Съставен му е акт за ПТП –то, за напускане на местопроизшествието и липса на валиден технически преглед на товарния автомобил.

Той е правоспособен от 2019 г. До момента има издадени 8 акта и 33 глоби по фиш за различни нарушения.

Полицейските служители са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни.


Ключови думи
Бряговица
Последни
Седмицата
Анкета