Вторник, 23 Апр 2024
            
Други Елена

Община Елена обяви традиционната си томбола с награди за изрядни данъкоплатци

  19.01.2024 10:10
Община Елена обяви традиционната си томбола с награди за изрядни данъкоплатци

От 19 януари всички данъчно задължени лица могат да заплатят своите данъци и такси за 2024 г. в стая 121 на общинската администрация в Елена. Това може да стане в брой и чрез ПОС терминал, чрез банков превод по сметка на Общината, в офис на  Изипей, чрез приложенията icard и транскарт, както и чрез пощенски запис.

Без такси ще може да заплатите задълженията си, ако притежавате ПИК на НАП или електронен подпис – чрез Единната входна точка за електронни плащания в централната и местна администрация от сайта на Министерството на електронното управление – www.egov.bg.

През 2024 г. отново няма промяна в размера на данъците и таксата за битови отпадъци. До 30.04.2024 г. на предплатилите за цялата 2024 г. се прави отстъпка в размер на 5%. За лицата, извършващи патентна дейност, има промяна в размера на декларирания оборот от предходната година – той вече не трябва да превишава 100 000 лв.

Община Елена разчита на отговорността на гражданите и фирмите за своевременното заплащане на местните данъци и такси.
През месец май 2024 г. ще бъдат зарадвани двадесет и четирима от най-изрядните данъкоплатци с предметни награди от традиционната томбола. 

Право на участие в томболата имат граждани и фирми, заплатили в срок до 30.04.2024 г. данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци и/или данък върху моторните превозни средства за 2024 г. и нямат просрочени задължения към Община Елена от минали години за местни данъци и такси.
За участие в томболата лицата попълват талон с номер и дата на квитанцията за платените задължения и телефонен номер за връзка.     За хората, платили данъците в стая 121, талоните се получават на място и попълнени се пускат в подготвена за целта запечатана кутия.
Желаещите да участват в томболата, заплатили чрез Изи Пей и Български пощи, могат да го направят след получаване на допълнителна информация от посочените по-долу телефони за връзка.
Печелившите талони ще се изтеглят на 09.05.2024 г. в сградата на Община Елена от комисия в присъствието на нотариус.
Община Елена осигурява следните награди: LCD телевизор – 1 бр.; Минифурна – 1 бр.; Мултикукър – 1 бр.; Хлебопекарна – 1 бр.; Кафемашина – 1 бр.; Блендер – 2 бр.; Мултигрил /гофретник/ - 2 бр.; Апарат за кръвно налягане – 2 бр.; Тостер – 3 бр.; Чопър – 3 бр.; Пасатор– 3 бр.; Фенер – 2 бр.; Кухненска везна – 2 бр.
Крайният срок за получаване на наградите от данъкоплатците е 21.06.2024 г., като представят лично печелившата квитанция за платения данък.
Ако спечелилият награда не се яви до крайния срок, тя се връчва на резервен печеливш участник.
8.    В томболата не могат да участват служители на отдел „Местни приходи“ при община Елена.

Допълнителна информация относно провеждането на томболата може да получите на телефони: 06151 6384; 0879101446.


Ключови думи
томбола Община Елена данъци
Последни
Седмицата
Анкета