Сряда, 17 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

С благотворителен концерт набират средства за 28-годишната Силвия от Горна Оряховица

  17.01.2024 10:14
С благотворителен концерт набират средства за 28-годишната Силвия от Горна Оряховица

„Да помогнем на Силвия“. Така е наречен предстоящ благотворителен концерт, организаторите на който искат да помогнат на 28-годишната Силвия Пенева от Горна Оряховица.

Младата жена е родена преждевременно. Диагнозата й е остеоартрит на тазобедрена и две коленни стави. От дете се бори да се движи и живее нормално и вече има 17 операции на двата крака в България. Ефектът е скромен, затова потърсила и лекарско мнение в чужбина. Турска клиника й дава надежда за лечение, което значително да подобри състоянието й. Нужни са й обаче 19 500 евро – сума, която семейството няма.

Съдбата на Силвия взимат присърце редица изпълнители. В нейна подкрепа на една сцена за първи път заедно ще излязат Фолклорен ансамбъл „Сидер войвода“ към НЧ „Напредък 1869“ с художествен ръководител Георги Петров и Фолклорна компания „Сидер войвода“ към НЧ „Братя Грънчарови 2002“ с ръководител Иван Иванов. Присъединяват се Вокалната формация „Оренда“ и Вокалният състав „Графити“ на Аделина Колева. Впрочем вокалният педагог е сред най-активните съмишленици на организаторите.

На сцена ще излезе още един възпитаник на Аделина Колева - заелият петото място в тв формата „Гласът на България“ Симеон Славев. С изкуството си Силвия ще подкрепят Балет „Калина“, ръководен от Калинка Генова, Балетна школа „Грация“ на Соня Георгиева и Танцов фолклорен клуб "Балканика" с ръководител Петър Петърчев. 

Водещ на концерта ще бъде Руслан Мъйнов, а озвучаването и осветлението ще са от B SOUND - ltd.

Всички артисти и организатори, включващи се в благотворителната инициатива, го правят напълно безвъзмездно. Залата, в която ще се проведе концертът, също се предоставя безвъзмездно от председателя на НЧ „Напредък 1869“ Атанас Петров.

Именно в залата на НЧ „Напредък 1869“ ще бъде концертът. Той ще започне на 7 февруари 2024 г. от 18 ч.  

До момента сумата, която е събрана за лечението на Силвия, е 11 643.57 лева. Остават още 26 771.43 лева. На входа ще бъдат разположени дарителници и ще помолим всички желаещи да посетят концерта да пускат минимум 10 лева на човек. С този концерт вярваме, че ще се доближим още повече до нужната сума. Благодарим на всеки един от вас, който ще дойде на концерта и ще я подкрепи, благодарим и на всички участници в концерта, споделят организаторите.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи и по дарителската сметка на Силвия Адрианова Пенева

BG88FINV91501317723851.


Ключови думи
Силвия Пенева Горна Оряховица лечение
Последни
Седмицата
Анкета