Вторник, 16 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Народният представител Димитър Николов пита регионалния министър има ли двоен стандарт при класирането за саниране

  16.01.2024 12:08
Народният представител Димитър Николов пита регионалния министър има ли двоен стандарт при класирането за саниране

Има ли двоен стандарт при класирането в първия етап по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищнитя сграден фонд“? Въпроса към министъра на регионалното развитие и благоустройството задава народният представител от ГЕРБ –СДС от Великотърновския избирателен район Димитър Николов.

Димитър Николов е потърсен от жители на избирателния си район, кандидатствали по процедурата. По предварително зададена от МРРБ методика за изчисление, собствениците в „Дружба 7 -10“ в Горна Оряховица би следвало да получат 130 точки. С излизането на класирането обаче става ясно, че точките им са 90. Това ги нарежда в списъка с резервите. А блокът е един от най-големите в Горна Оряховица - с 11 425 м2, което е един от основните критерии за оценка.

В аналогична ситуация са и собствениците на най-големия блок в Горна Оряховица – „Дружба 1-6“. На тях са дадени 115 точки при изчислени 140. Впрочем тенденцията почти сигурни получатели на средства за саниране по процедурата да останат под чертата е в цялата страна и много сдружения на собственици заявиха, че ще обжалват класирането.

Граждани ме потърсиха за съдействие и за да изразят възмущението и несъгласието си с класирането. Програмата с основание е натоварена с огромни очаквания, а драстичното разминаване с методиката на изчисление по формула, предварително зададена от МРРБ, оставя неприятно усещане за двоен стандарт при прилагане на вече утвърдената методика. Лично съм се ангажирал гражданите да получат отговор от най-високата трибуна, коментира Димитър Николов.

Въпросът е внесен в деловодството на Народното събрание, а отговор се очаква в рамките на парламентарен контрол на 19 януари.


Ключови думи
Димитър Николов саниране
Последни
Седмицата
Анкета