Петък, 05 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Със средства от Фонд „Социална закрила“ се обогатява менюто на хората, настанени в приюта за бездомни и Кризисния център в Горна Оряховица

  30.12.2023 09:20
Със средства от Фонд „Социална закрила“ се обогатява менюто на хората, настанени в приюта за бездомни и Кризисния център в Горна Оряховица

Деца и възрастни, потребители на социални услуги в Горна Оряховица, ще получават до края на март допълнителни хранителни продукти, каквито по-рядко имат възможност да консумират. Финансиране в размер на 14 100 лв. отпусна за целта Фонд „Социална закрила“ към МТСП, по проект на Общината „Оказване на подкрепа на уязвими групи хора“ и сключен договор №РД 04-143/15.12.2023 г.
Проектът е в услуга на общо 19 възрастни и 5 деца. Те са настанени в горнооряховския Кризисен център и във функциониращия в града приют за лица в риск.
Списъкът с допълнителните продукти, които ще се доставят, е изготвен след допитване до потребителите, относно храните, които най-много биха желали да консумират. Сред посочените са торти, шоколад, сладкиши, сладолед, дюнери, лазаня, пица, пиле на грил, суджук, луканка и др.  
Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е до 31 март 2024 г., като още за коледните и новогодишни празници, за всеки потребител, настанен в едно от тези социални звена, са осигурени хранителни пакети, съдържащи и шоколадови изделия.
Целевата програма на Фонд „Социална закрила“ за закупуване на хранителни продукти за изхранване на деца и лица, потребители на социални услуги, е за периода от 20 декември до края на март. Тя има за цел да удовлетвори жизненоважни потребности на най-нуждаещите се хора и да ограничи негативните последици от бедността през зимните месеци.


Ключови думи
Фонд Социална закрила Торна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета