Вторник, 27 Фев 2024
            
Велико Търново Икономика

IKEA вече и във Велико Търново

  28.11.2023 12:11
IKEA вече и във Велико Търново

Първия си магазин за Велико Търново и шести за страната откри тази сутрин шведската верига IKEA. Обектът се намира в МОЛ-а и предлага различни идеи и решения за обзавеждане на дома, както и шведски храни. Стоките могат да бъдат купени както на място, така и онлайн.  Така клиентът ще получи истинско изживяване, докато планува дома на мечтите си.

IKEA съществува и вдъхновява милиони хора през последните 8 десетилетия с иновативни решения, функционален дизайн и достъпни цени. Компанията се превръща в символ на модерното, удобното и практичтното. Любопитна подробност е, че каталогът на веригата от 50-те години се превръща в най-голямото печатно издание в света след Библията. И още – IKEA избира да работи с възобновяеми материали или такива, които се рециклират или са рециклирани. Амбициозната цел на компанията е да стане климатично позитивен бизнес до 2030 г.

В 460 магазина на 62 пазара е представена IKEA. През 2011 г. веригата за първи път отвори врати и в България. Компанията непрекъснато изследва хиляди домове по света, за да разбере за какво мечтаят хората и да прави тези мечти реалност.

IKEA има смелостта да тества нови търговски и концептуални формати навсякъде по света. Такъв е и магазинът ни във Велико Търново, след първия, който отворихме през 2021 г. в София. През изминалата каталожна година кампанията бележи ръст в продажбите и значителен прираст в клиентското задоволство. Оборотът ни се е покачил с 22% и достигнахме 153 млн. лв. Открихме нов център за проектиране на кухня в Бургас, обновихме мобилното приложение, което помага за по-лесно онлайн и офлайн пазаруване, открихме 4 мобилни хъба. По този начин клиентите имат възможността напълно безплатно да получат направените от тях поръчки в нови 4 града, в които не сме представени. Увеличихме броя на касите на самообслужване. Всичко, което знаем и можем, сме приложили в новия ни обект при вас във Велико Търново, каза мениджърът „Нов бизнес“ в IKEA Георги Колев.

Радваме се, че сме заедно в нашия общ нов дом като едно семейство, обърна се към гостите на официалното откриване и Йоана Цонева, маркетинг мениджър в IKEA. През 2013 г. стартирахме програма за лоялни клиенти IKEA Family и тя е за всички, които споделят страстта към дома. Във всеки един град намираме съмишленици, във Велико Търново те са в лицето на Фондация „За доброто“ и местния Ротари клуб. Присъединихме се към инициативата „Светулка“ за обновяване на детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, партнираме си и с фестивала „48 часа Варуша юг“ – инициатива, която показва как общността може да се поддържа здрава, участваме и в инициатива на Община Велико Търново по създаване на работилници за деца, допълни Йоана Цонева.

IKEA във Велико Търново представя всички категории продукти – мека мебел, тв шкафове, обзавеждане за баня, за детска стая, множество аксесоари и т. н. Над 1000 могат да бъдат купени директно в магазина, а онлайн – всичко от каталога на IKEA. Изключение са само живите растения, платове, които се продават на метър и някои строго лимитирани колекции, които по традиция компанията излага само в магазина си в София.

Обектът във Велико Търново ще предлага безплатен транспорт както за купените на място стоки, така и за взети онлайн, ще има проектиране на кухни, сглобяване на мебели, съвети за обзавеждане и всичко от гамата на IKEA.

Официални гости на откриването бяха Никос Ифантидис – управител на IKEA България, Даниел Панов – кмет на Велико Търново, Продамос Маврополус – инвеститор и др. Тримата, заедно с управителя на IKEA във Велико Търново Димитър Христов и с Георги Колев, прерязаха лентата и пожелаха успех на обекта в Старата столица.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
IKEA Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета