Неделя, 25 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

Очаква се засилване на вятъра и опасността от паднали дървета се засилва, не пътувайте

  26.11.2023 11:00
Очаква се засилване на вятъра и опасността от паднали дървета се засилва, не пътувайте

Органите на МВР и Общинският щаб за защита при бедствия и аварии отправят апел към гражданите на територията на община Горна Оряховица да не предприемат пътувания в днешния ден и по възможност да не напускат домовете си. Причина за това е усложняващата се зимна обстановка, с бурен вятър и паднали дървета. 
Очаква се вятърът да се усилва още, като за територията на общината поривите му ще достигат 30 – 50 км./ч.
Реална е опасността от нови инциденти, тъй като дърветата са натежали от сняг.
Общинският антикризисен щаб работи, съвместно с пожарната, вече е създаден и доброволчески екип за реакция при сигнали от граждани.
Сигнали могат да се подават, освен на спешните номера и на дежурните телефони в Общината - 0618 6 02 16,  0885807997.
Въпреки обилния и непрекъснат снеговалеж през нощта и днес, основните пътни артерии в Горна Оряховица са почистени, предстои снегорините да влязат и в страничните, по-малки улици на града.
Участъците от третокласна и четвъртокласна пътна мрежа на територията на община Горна Оряховица са проходими при зимни условия.
Изключение правят отсечките около селата Паисий, Крушето и Стрелец, заради паднали дървета. Сформирани са екипи за тяхното отстраняване.
Без ток са населените места в общината. От „ЕнергоПро“ – Горна Оряховица уверяват, че поетапно ще бъде възстановено електричеството навсякъде, като в момента екипите работят в Първомайци.
Електрозахранването в кв. „Гарата“ е възстановено.


Ключови думи
Горна Оряховица сняг
Последни
Седмицата
Анкета