Сряда, 21 Фев 2024
            
Елена Общество

Благотворителна кампания за закупуване на медицински ехограф стартира в община Елена

  22.11.2023 13:17
Благотворителна кампания за закупуване на медицински ехограф стартира в община Елена

В навечерието на един от най-светлите и значими християнски празници – Рождество Христово, Ротари клуб Елена съвместно с местната организация на Българския младежки червен кръст и с подкрепата на Община Елена слагат началото на благотворителна кампания за набиране средства за закупуване на ехограф – едно от най-често използваните средства за образна диагностика в съвременната медицина.

Апаратът ще бъде закупен и ще остане собственост Община Елена, като ще се предостави безвъзмездно на Медицинския център в града, за да могат всички нуждаещи се да се възползват от него срещу минимална потребителска такса, включваща само използваните консумативи.

Традиционният Коледен бал на Ротари клуба, който ще се проведе на 9 декември т.г., също ще премине под егидата на благотворителната инициатива, като част от средствата от куверта заедно с приходите от празничната томбола ще бъдат дарени за кампанията.

Организаторите призовават местния бизнес, както и всеки, който има възможност, да се включи в набирането на средства за хуманната акция.
Очаквайте подробности след разкриването на банковата сметка и поставянето на дарителски кутии./ сн. Община Елена


Ключови думи
ехограф Медицински център - Елена
Последни
Седмицата
Анкета