Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Млади фолклорни изпълнители от Горнооряховско с поредица от награди от фестивала „Мисионис пее и танцува“

  07.11.2023 10:49
Млади фолклорни изпълнители от Горнооряховско с поредица от награди от фестивала „Мисионис пее и танцува“

С поредица от награди се върнаха деца от горнооряховския Център за подкрепа на личностното развитие от Националния детско-юношески фолклорен фестивал „Мисионис пее и танцува“. На 4 и 5 ноември фестивалът записа осмото си издание, а фолклорните изпълнители от Горна Оряховица участваха за първи.

Вокалната група „Герана“ спечели трето място в III възрастова група. Също в III група, но при индивидуалните изпълнители с трети места са Моника Милатова и Виктория Любенова. На Елица Караиванова журито присъди първо място. С децата в Центъра за подкрепа на личностното развитие работи Гергана Пашова.

Фестивалът „Мисионис пее и танцува“ се провежда в Търговище. Организира се от Клуб за народни танци „Джумалийци”, с подкрепата на Община  Търговище. Целта на фестивала е съхраняване и популяризиране на българския фолклор с цел обогатяване на песенното и танцовото творчество, създаване у децата на интерес и любов към българския фолклор и усъвършенстване на изпълнителското майсторство.

Още деца от Горнооряховско се представиха успешно на фестивала. Стефани Карастоянова от школата за народно пеене при читалище „Развитие 1884“ в Поликраище зае трето място. В школата Стефани работи с Манка Билчева.

Мирела Блажева е първа, а Александър Денев – втори, в своите възрастови групи.


Ключови думи
Мисионис пее и танцува ЦПЛР
Последни
Седмицата
Анкета