Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Спорт

Треньорката на СК „Браун тим“ Кристина Иванова стартира на Европейско първенство по ориентиране

  04.10.2023 09:58
Треньорката на СК „Браун тим“ Кристина Иванова стартира на Европейско първенство по ориентиране

Кристина Иванова е част от националния отбор за последния голям международен форум за сезона – Европейското спринтово първенство по ориентиране в Италия. Треньорката на СК „Браун тим“, която заслужи куп медали от държавния спортен календар, от Балканския шампионат и взе участие в Световното първенство по ориентиране, остана единствената представителка на района, която ще представи страната в трите старта от програмата.

149 мъже и 137 жени от 35 държави ще мерят сили по улиците в град Верона и съседни по-малки градчета - Соаве, Креазо, и Виченца. Програмата на шампионата започва с квалификация и финал от индивидуалния спринт на 4 октомври (сряда) и продължава със смесена щафета на 6 октомври (петък). Нокаут спринта ще закрие първенството на 8 октомври (неделя).

В националния отбор на България са включени 6 българи – 4 мъже и 2 жени. Отборът отпътува седмица по-рано, за да се адаптира към специфичните райони на северна Италия, докато Кристина се включи по-късно през уикенда, за да не отсъства прекалено много от работното си място - учител по физическо възпитание и спорт в СУ „Г. С. Раковски“ В.Търново.

Повече информация за Европейското първенство и възможност за гледане на живо може да намерите на: https://www.eoc2023.it/ и  https://orienteering.sport/event/european-orienteering-championships/welcome/.


Ключови думи
Кристина Иванова спортно ориентиране Европейско първенство
Последни
Седмицата
Анкета