Петък, 18 Oct 2024
            
Лясковец Местни избори 2023 Политика

В Лясковец Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ отива на вота с пълна листа, кандидат-кмет и водач е Васил Христов

  26.09.2023 13:34
В Лясковец Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ отива на вота с пълна листа, кандидат-кмет и водач е Васил Христов

С пълна листа от 17 души ще се яви на изборите на 29 октомври партия „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ в Лясковец. Кандидат за кмет на общината и водач на листата е 37-годишният предприемач Васил Христов. В периода 2019/ 2023 г. Васил Христов бе общински съветник и член на постоянните комисии „Бюджет и финанси” и „Инфраструктура, благоустройство, околна среда, ред, законност, безопасност на движението”. Работата му в Общинския съвет бе ключова за развоя на местните политики - заедно със съпартийците си Христов е сред най-големите противници на досегашния модел да управление на общината. Заявката му е да продължи да отстоява тази позиция и да върне Лясковец на подобаващото му място.

Кандидатурите на нови лица, но и на доказали се местни парламентаристи издигна партията.  Втори в листата е икономистът и одитор Тодор Тодоров. В мандат 2019/ 2023 Тодоров бе председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси, а в предишните си три мандата като съветник винаги е бил неин член. Проектантът на взривни дейности Стоян Йорданов е трети в подредбата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Стоянов вече има един мандат в ОбС – в периода 2019/ 2023 той бе секретар на Постоянната комисия „Здравеопазване, социални дейности, младеж, спорт и туризъм”.

В листата следва застрахователният агент Пепа Банова. Банова е председател на Демократичния съюз на жените в Лясковец и силно ангажирана с благотворителни каузи. След нея, на 5-то място, е рентгеновият лаборант в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Сашка Михайлова.

Управителят на заведение Красимир Димитров е на шесто място в листата. Следват ВиК техникът Иван Атанасов, развиващата частен бизнес Елена Къцаркова и служителят в дружество с дългогодишни традиции в производството на камини Ивелин Баевски.

На строителния предприемач Светлозар Йорданов е поверена десетата позиция в листата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Веднага след него е Йордан Михайлов, който също се развива в сферата на частния бизнес. Търговският представител Петя Узунова е на 12-то място, а на 13-то е икономистът Марияна Давидкова.

Опита с енергията на младостта съчетава кандидатсъветническата листа на партията в Лясковец - на 14-та позиция е студентката Станимира Златева.  Следват я лесовъдът инж. Росен Иванов и още един строителен предприемач – Цветомир Цанков. През 2019/ 2023 Росен Иванов бе председател на ПК „Инфраструктура, благоустройство, околна среда, ред, законност, безопасност на движението”, а в предишния мандат е бил член на тази комисия. С богат опит в местната власт е и последният в листата Иван Иванов, който работи в частния сектор. През изминалия мандат Иванов бе секретар на комисията „Инфраструктура, благоустройство, околна среда, ред, законност, безопасност на движението”.

Земеделски съюз „Александър Стамболийски” ще участва и в изборите за кмет на кметство. В Джулюница, Добри дял и Драгижево партията издига досегашните кметове съответно Мариан Точев, Стоян Стоянов и Мариян Попов. В Козаревец кандидатът е Петя Петкова, а в Мерданя – Мария Касакова.

Кандидатите за кметове и листата със съветници бяха регистрирана в Общинската избирателна комисия в Лясковец. Официално кампанията си Земеделски съюз „Александър Стамболийски“  ще открие в понеделник, 2 октомври, в 18 ч. Всички съмишленици са поканени на освещаването на предизборния офис и на среща с кандидатите. 

Офисът се намира в центъра на Лясковец, на ул. „Трети март” №4. Той ще бъде отворен всеки календарен ден от 9 ч. до 18 ч., но екипът е на разположение на жителите на община Лясковец по всяко време.

Готови сме да разговаряме по теми, които вълнуват лясковчани, и заедно да търсим най-верния път за развитие на нашата община. Лясковец заслужава повече, коментира кандидат-кметът Васил Христов.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета