Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

13-годишните на „Раховец” са държавни шампиони по плажен хандбал

  11.09.2023 10:58
13-годишните на „Раховец” са държавни шампиони по плажен хандбал

Момчетата до 13 г. на ХК „Раховец” (Горна Оряховица) спечелиха титлата от Държавното първенство по плажен хандбал. Това е 10-тата шампионска титла за клуба, спечелена навръх 15-я му рожден ден.

Финалите на Държавното първенство по плажен хандбал за юноши и девойки младша възраст и момчета и момичета до 13 г. се изиграха на плажа в Кранево в края на август и началото на септември.

При 13-годишните момчетата на „Раховец” спечелиха и трите си срещи по пътя към финала. С по 2:0 възпитаниците на Пламен Панев се наложиха над връстниците от ХК „Добруджа” (Добрич), ХК „Шумен” и ХК „Асти” (Хасково).

Във финала за златните медали горнооряховчани отново срещнаха отбора на „Добруджа” и този път срещата беше оспорвана. Стигна се до изпълнение на наказателни удари, за да се определи победителя. Момчетата на „Раховец” бяха по-точни и спечелиха тази част с 6:1 за крайното 2:1 в срещата.

В идеалния отбор на първенството бяха избрани Мартин Стефанов, Ивайло Петков, Атанас Найденов и Мартин Петков, а Кристиан Димитров бе определен за най-полезен състезател.

Състав на „Раховец” до 13 години: Румен Маринов, Атанас Найденов, Мартин Петков, Кристиан Димитров, Мартин Стефанов, Мартин Михайлов, Ивайло Петков, Преслав Иванов, Ивайло Кирчев.

Юношите младша възраст на клуба станаха бронзови медалисти в първенството. В първия ден състезателите на „Раховец” загубиха от съгражданите си от „Локомотив”. Последваха две победи с по 2:0 над отборите от Сливница и Каварна. На полуфинала обаче загубиха от „Осъм” (Ловеч) и трябваше да се борят за третото място. В малкия финал „Раховец” се наложи над „Добруджа” и спечели бронзовите медали.

Комисията по плажен хандбал определи Тодор Кънев от „Раховец” за най-атрактивен състезател на първенството, а съотборниците му Габриел Маринов и Николай Марков влязоха в идеалния отбор на държавните финали.

Състав на юношеския отбор на „Раховец”: Николай Марков ,Габриел Маринов, Тодор Кънев, Атанас Найденов, Самуил Тодоров, Илия Бъчваров, Ивайло Петков, Мартин Стефанов.

Първо и трето място са един достоен завършек на спортно-състезателната 2022/23 г. Момчетата спечелиха 10-та шампионска титла навръх рождения ден на клуба. Вярвам, че предстоят още много победи, коментира президентът и старши треньор на „Раховец” Пламен Панев.

Само след няколко дни почивка клубът подновява подготовката си за новия сезон. По традиция сезонът се открива с парти за рожден ден и награждаване на най-добрите от предишния състезателен цикъл. Празникът ще е на 12 септември от 18 часа в кафе „Галерия”. Преди това в спортна зала „Никола Петров” ще се изиграе двустранен турнир с участието на детски отбори от школата на „Раховец” и „Левски” (Левски), както и с участието на представителните мъжки отбори на двата клуба.


Ключови думи
Раховец плажен хандбал Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета