Вторник, 05 Дек 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Децата на „Локо“ спечелиха турнира за 100 години футбол в Полски Тръмбеш

  05.09.2023 20:58
Децата на „Локо“ спечелиха турнира за 100 години футбол в Полски Тръмбеш

Един век футбол в града отбелязаха в Полски Тръмбеш, чийто зам. кмет за младежта и спорта е легендата на горнооряховския „Локомотив“ Наско Костадинов – Шейлата. Част от програмата беше турнир за деца, спечелен убедително от малките „локомотивци“.

Празничният 4 септември не предложи добри условия за игра заради лошото време, но малките футболисти проявиха характер и се бориха за купата под дъжда.

Възпитаниците на Владимир Русев и Тодор Бакърджиев се наложиха с категоричното 6:0 над „Лайтс“ (Велико Търново). Под проливния дъжд се изигра и оспорваният мач с отбора на домакините от „Янтра“ (Полски Тръмбеш). Двубоят завърши при резултат 4:1 за момчетата от Горна Оряховица.
На финала малките „локомотивци“ срещнаха отбора на Севлиево. Мачът беше изключително интригуващ, въпреки тежкия за игра терен. Редовното време завърши при резултат 1:1. Победата трябваше да се реши с дузпи и това беше моментът на вратаря на „Локо“ Константин Величков. Той е с две години по-малък от другите, но спаси два удара от бялата точка.

Така момчетата на „Локо“ грабнаха първото място, а нападателят на „черно-белите“ Валери Панайотов стана голмайстор на турнира. Младите надежди вдигнаха купата под аплодисментите на публиката и отпразнуваха с влакче на победата. Наградите на шампионите връчи лично Наско Костадинов – Шейлата.


Ключови думи
турнир Полски Тръмбеш Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета