Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Местни избори 2023 Свищов

ЦИК ще определя състава на Общинската избирателна комисия в Свищов

  22.08.2023 16:32
ЦИК ще определя състава на Общинската избирателна комисия в Свищов

Централната избирателна комисия ще трябва да разпредели местата в свищовската Общинска избирателна комисия (ОИК) за местния вот през октомври. До тук се стигна, след като на днешните консултации за сформиране на ОИК паламентарно представените партии и коалиции не достигнаха до споразумение. Спорът възникна за председателското място.

Консултациите в Свищов бяха проведени днес. Упълномощените представители на партии и коалиции представиха изискуемите документи, след което кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев пожела успех и конструктивен диалог.

 Секретарят на Общината Любомира Петрова припомни на присъстващите Решение № 1962-МИ от 04.08.2023 г. на ЦИК, съгласно което съставът на ОИК Свищов трябва да бъде с 11 членове, включително председател, до четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите както следва: за коалиция ГЕРБ-СДС – 3 членове; за коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ – 3 членове; за партия „Възраждане“ – 2 членове; за партия ДПС – 1 член; за коалиция „БСП за България“ – 1 член; за партия „Има такъв народ“ – 1 член.


Ключови думи
ОИК
Последни
Седмицата
Анкета