Събота, 21 Сеп 2024
            
Други Павликени

Предстои учебна тренировка за защита при наводнения

  16.08.2023 09:23
Предстои учебна тренировка за защита при наводнения

На 21 август 2023 г. /понеделник/ от 08:00 часа до 13:00 часа в с. Росица, община Павликени, ще се проведе Общинско учение на тема „Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната спасителна система (ЕСС) за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи (НАВР)  при възникване на наводнение”.

Учебните цели, които са залегнати, са проиграване на Общинския план за защита при бедствия в частта "Наводнения"; повишаване готовността на органите за управление, силите на ЕСС и населението за осъществяване на защитата при наводнение; подобряване взаимодействието и координацията между общинската администрация, органите за управление и силите на Единната спасителна система (ЕСС); да се подобрят практическите умения на доброволците от доброволното формирование на Община Павликени; да се подобри личната и цялостна подготовка на членовете на Щаба за изпълнение на общински план на защита при бедствия по оповестяване, събиране на информация, оценка на обстановката, подготовка на предложения за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи и евакуация в резултат на инциденти.

Първа част от учението (теоретичната) ще се проведе в заседателната залата на Общински съвет – етаж 1 в общинска администрация Павликени от 08:30 часа, а практическата в с. Росица на брега на река Росица /преди моста/ от 10:00 часа.

По време на провеждане на практическото занятие в интервала от 10:00 часа до 13:00 часа участъкът около моста и брега на реката ще бъде затворен за движение./ снимката е илюстративна – архив ОД МВР


Ключови думи
бедствия Росица
Последни
Седмицата
Анкета