Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Горна Оряховица каза „Не на насилието, искаме справедливост“

  31.07.2023 18:55
Горна Оряховица каза „Не на насилието, искаме справедливост“

Десетки горнооряховчани изпълниха площад „Георги Измирлиев“ в подкрепа на изтезаваното и обезобразено 18-годишно момиче от Стара Загора, искайки работеща съдебна система и справедливо наказание за насилниците. Въпреки дъжда, те се събраха в 18 часа, както и в много други градове на страната, за да кажат „Не на насилието над жени“. Имаше много млади хора, семейства с млади деца, момчета с татуси, които показаха, че не татуировките определят характера на човека, възрастни мъже и жени, които се просълзиха след думите на Велизара, която организира събитието в Горна Оряховица.

„Мечтая за държава, в която децата няма да погребват майките си, пребити до смърт, а родителите няма да се борят за живота на обезобразеното си дете. Мечтая за държава, в която всеки насилник ще си получава заслуженото, а съдии и прокурори няма да се оправдават един с друг, защото не са си свършили работата. Мечтая за държава, която ще си прибере хората, избягали да търсят по-добър живот и повече справедливост. Благодаря ви, че дойдохте. Не очаквах, че толкова много хора в Горна Оряховица ще се съберат, за да подкрепят жертвата на насилие. Можем да променим нещата, щом сме толкова много“, обърна се към множеството организаторката на протеста Велизара Иванова.

Самата тя не скри своите сълзи и личната си ангажираност с проблема с домашното насилие. Преди 4 години майка й стана жертва и бе убита при подобен инцидент. „Готова съм да продължа борбата си срещу насилниците и вече знам, че много хора ще ме подкрепят“, каза Велизара.


Ключови думи
протест Горна Оряховица Велизара Иванова Стара Загора
Последни
Седмицата
Анкета