Понеделник, 02 Oct 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Втори градски футболен турнир организират в Долна Оряховица, добавяйки и силно състезание за деца

  03.07.2023 14:38
Втори градски футболен турнир организират в Долна Оряховица, добавяйки и силно състезание за деца

Второ издание на футболния турнир, който се проведе за първи път миналата година, готвят в Долна Оряховица. Инициаторите от младежката организация „За добро” са привлекли за партньор ФК „Локомотив” и турнирът ще бъде обогатен със силно детско състезание с участието на най-добрите клубове в региона. Подкрепа отново оказват Община Горна Оряховица и ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, Кметство Долна Оряховица и „Универсал НВГ”.

Първият турнир миналата година привлече 11 отбора в две възрасти – до 18 и над 18 години. При мъжете битката беше тежка с участието на 8 тима и спечели отборът на Козаревец. При подрастващите първи станаха момчетата на Долна Оряховица. Стартът бе оценен като успешен, но организаторите искат да привлекат повече деца към спорта и затова е потърсена помощта на ФК „Локомотив”.

Тази година ще има три групи – едната е за възрастни, а двете са за деца – родени 2013 и 2015 г. Малките футболисти ще са тъкмо в разгара на подготовката си за първенствата на Футбол 7 и Футбол 5 и за тях това ще е добра проверка преди началото на сезона. Ще участват съответните формации на „Локо”, а ще бъдат поканени и отбори на силните школи в региона. Плановете са в детските турнири да участват по 6 отбора от всяка възраст.

При мъжете могат да участват всички, като единственото ограничение е да няма професионални футболисти и играещи в Трета лига. Отборите влизат с такса от 100 лева, като натрупания награден фонд ще бъде разпределен между победителите. За децата участието е напълно безплатно.

Турнирът ще е на 26 и 27 август на стадиона в Долна Оряховица. Организаторите искат да превърнат двата дни на стадиона в спортно-развлекателен празник. Ще има водещ, фотограф, щанд за храна и напитки. Повече подробности и записване за участие на тел. 0885 04 07 77 (Севдалина Славева).


Ключови думи
футболен турнир Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати