Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Други

Проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов настояват за спешни мерки за борба с комарите в общините край Дунав

  23.06.2023 16:00
Проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов настояват за спешни мерки за борба с комарите в общините край Дунав

Народните представители от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов и техни колеги, в чиито избирателни райони влизат общини край р. Дунав, входираха въпрос до министъра на здравеопазването. Народните представители настояват да бъдат предприети незабавни мерки за борба с комарите в крайдунавските общини.

През последните седмици тези общини трудно се справят със собствени сили и средства с увеличаващата се популация на комарите заради обилните валежи и високите нива на водите. Ситуацията става все по-напрегната, общественото недоволство расте и хората масово внасят жалби за спешна обработка и дезинфекция на бреговете. Опасенията на гражданите се засилват от предпоставките да пламнат зарази, посочват народните представители.

Общинските ръководства по места полагат усилия да косят зелените площи, пръскат против комари, но заради високите нива на Дунав и прилежащите приточи, блата и водоеми, както и заради постоянната влага проблемът не може да бъде овладян. Едва ли ще е пресилено да кажем, че в момента в крайдунавските общини реално бедстват. Какви са възможностите за целево финансово подпомагане на всички крайдунавски общини за борба с популацията на комарите, питат народните представители, и настояват ресорният министър да се ангажира с конкретен срок за решаването на проблема.


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов Димитър николов комари
Последни
Седмицата
Анкета