Неделя, 08 Сеп 2024
            
Други Павликени

През лятото детските градини в Павликени ще работят по график

  18.06.2023 07:45
През лятото детските градини в Павликени ще работят по график

През предстоящия летен сезон детските градини в Павликени ще работят по график. ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ ще е затворена през юли, а ДГ „Осми март“ и ДГ „Слънце“ – през август.

Графикът е изготвен на база мотивирано предложение от директорките на детските градини. Съобразен е с техните желания и е свързан с по-ниския брой на децата, които са посещавали детските заведения през летните сезони на миналите години, както и с оглед ползването на платен годишен отпуск от педагогическия и непедагогическия персонал.

Поднасям извинения, ако този график създава известни неудобства. Важно е да кажем две неща, споделя кметът инж. Емануил Манолов.

Осигурена е алтернатива. За първи път Община Павликени е организирала система с дежурни детски градини, така че децата няма да спират да посещават занимания, ако родителите желаят. Роделите вече са подали декларация до директорите на детските градини, в които децата им са записани, за да бъде изготвен график и те да бъдат пренасочени към дежурните детски градини от началото на юли.

Директорите на детските градини ще създадат необходимата организация за обезпечаване нормалния режим в сформираните смесени сборни групи.

Процедурата по прехвърлянето в приемащата детска градина е максимално облекчена, за да не се създават излишни ангажименти на родителите. При посещение в приемащата детска градина трябва да бъде предоставена единствено една служебна бележка, издадена от детското заведение, че детето е посещавало през учебно време детската градина.

Освен това, затварянето ще осигури възможност за ремонти.

Месецът, в който всяка детска градина е затворена, ще бъде използван за належащите текущи ремонти, които са невъзможни при присъствие на деца в сградата. През това време персоналът ще може да изпълни и различни предписания, които са давани от РЗИ, а зелените площи в дворовете ще бъдат обработени срещу кърлежи.

Общинските детски градини ДГ „Осми март“, ДГ „Слънце“ и ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ ще продължат своята дейност в обичайното си работно време от 01 септември 2023 г., допълва кметът на Павликени.


Ключови думи
детски градини Павликени график
Последни
Седмицата
Анкета