Петък, 18 Oct 2024
            
Други Свищов

Ученичка от ПДТГ ,,Димитър Хадживасилев“ обедини в екопроект 7 защитени местности в Свищовско

  11.06.2023 06:38
Ученичка от ПДТГ ,,Димитър Хадживасилев“ обедини в екопроект 7 защитени местности в Свищовско

На 2 и 3 юни в град Силистра се проведе ХХХІІ Международен екологичен форум “Сребърна 2023”. Той беше посветен на Световния ден на околната среда - 5 юни и Зелената седмица, а темата бе ,,Планетата земя – безценен дар”.

Във форума участва и Михаела Илиева - ученичка в  ПДТГ ,,Димитър Хадживасилев” в Свищов, с ръководител Марияна Любенова – учител по биология и здравно образование. Михаела участва в конкурса за рисунка и в конкурса за защита на екологични проекти. Тя получи поощрителна награда за своята рисунка, избрана измежду 300 изпратени творби.

Ученичката се представи достойно и при защитата на своя проект, чрез който показа седемте защитени местности на територията на Община Свищов, с техните характерни видове, застрашени от изчезване.

Ученици от цялата страна представиха своите проекти, посветени на актуални екологични проблеми. Създадоха се нови приятелства, въпреки конкурсния характер на събитието.

В програмата на екофорума беше включено и посещение на резервата Сребърна – дом на къдроглавия пеликан. Имаше и посещение на красивия крайдунавски парк.


Ключови думи
Сребърна ПДТГ Димитър Хадживасилев”
Последни
Седмицата
Анкета