Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Федерацията провали националното състезание по армрестлинг в Горна Оряховица, но „Локомотив 96“ стана по-силен

  11.05.2023 13:59
Федерацията провали националното състезание по армрестлинг в Горна Оряховица, но „Локомотив 96“ стана по-силен

Националното състезание по армрестлинг, което трябваше да се състои в Горна Оряховица, беше провалено заради намесата на Федерацията по канадска борба, с която местният „Локомотив“ и още много клубове са в конфликт. Въпреки това спортът е в подем и половин дузина млади хора са започнали да тренират точно след конфузната ситуация с турнира.

Близо 200 състезатели се бяха събрали в Горна Оряховица за състезанието, което трябваше да е в спортна зала „Никола Петров“. Заради сигнал от Федерацията за нерегламентирана спортна дейност обаче се намеси Министерството и в крайна сметка турнирът бе отменен. За да не остане напразно идването на хората от всички краища на България, Пламен Димитров организира демонстративен тест, който бе приютен от НЧ „Напредък 1870“ в Лясковец. Участваха над 120 младежи, мъже и жени от 15 клуба на лява ръка и над 130 на дясна. Те бяха приветствани с изпълнения на балет „Калина“ и клуб по спортна акробатика „Локомотив 2021“. Включиха се над 30 състезатели на „Локомотив“, сред които най-добре се представиха Мартин Първанов, Момчил Иванов, Марин Пейчев при хората с увреждания, Захари Захариев, Алекс Зарков, Петър Роглев, Валентин Чуков, децата на Цветан Гашевски – Симона и Никола.

Не мога да се сърдя нито на хората от Министерството, нито на Общината или Спортната зала. Ситуацията в нашия спорт е такава, че Федерацията използва всякакви средства да ни пречупи и да ни откаже от желанието за промяна. Аз съм благодарен на кмета и на Петя Богданова от „Спортни имоти“ за грижите, които се полагат за клуба и за местните момчета. За нас е важно, защото не само, че не намаляват, напротив, трениращите се увеличават, коментира Пламен Димитров.

Заради спора с Федерацията той не можа да пътува за турнир в Чехия, но за сметка на това участва в тренировъчен лагер в Сицилия заедно със съотборника си Захари Захариев и двама от най-изявените български състезатели - Йордан Цонев и Стефан Лангаров. За италианците българската школа е най-добрата и домакините бяха категорични, че искат да тренират с нас и да се учат от нас, независимо от натиска от Федерацията да не ни допускат. Получи се много добра подготовка, разказа петкратнтият носител на титлата „Най-добър спортист на Горна Оряховица“.

Въпреки забраната да участват в състезания, отцепниците продължават да работят здраво и търсят начини за изява. След демонстрациите в Лясковец дойдоха много добри, здрави момчета, които са гладни за състезания и победи. Не бива да ги отказваме от спорта със скандали, казва Димитров.

На 27 май горнооряховчани ще участват в Армрестлинг шоу в София. За Пламен Димитров предстоят участия и зад граница.


Ключови думи
армрестлинг Горна Оряховица Пламен Димитров
Последни
Седмицата
Анкета