Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Първият етап от пролетната кампания „Движи се и победи“ ще е до х. „Божур“

  09.05.2023 12:36
Първият етап от пролетната кампания „Движи се и победи“ ще е до х. „Божур“

До хижа „Божур“ ще е първият етап от пролетното издание на кампанията „Движи се и победи“. Най-дългогодишната общинска инициатива за здраве и туризъм у нас се организира от Общинския съвет във Велико Търново, Община Велико Търново, РЗИ, Младежкия дом и Туристическо дружество „Трапезица 1902“.

Походът до хижата е на 14 май. Началото е от Владишкия мост към разклона за с. Арбанаси и манастир „Света Троица”, като се тръгва в посока манастира. Подминава се отклонение на маркирана с кафяво пътека, продължава се по синята маркировка и след около 1,3 км се тръгва на североизток по пътека с червена маркировка. Тя води до билото, по което се стига до хижата.

Връщането може да стане по пътека с червена маркировка в посока запад от х. „Божур“, преминаваща през манастир „Света Троица” и от него към квартал „Асенов” по синя маркировка или по обратния път.

За незапознатите с маршрута ще бъдат осигурени водачи от ТД „Трапезица1902” със сборен пункт от Владишкия мост в 9:00 и 9:30 часа.

Регистрация на преминалите маршрута ще бъде в района на хижата от 10:00 до 14.00 часа.

Награди чрез томбола ще получат преминалите пеша най-малко два от обявените три туристически маршрута в кампанията.

За допълнителна информация на телефон: 0896647778 или e-mail: [email protected]

Прекарайте почивния си ден сред природата, призовават организаторите.

Вторият етап от пролетното издание ще се проведе на 20 май и ще е до Преображенския манастир, а в рамките на третия етап на 3 юни ще тръгнат лъчеви походи до Ксилифор, където ще се проведе спортен празник.


Ключови думи
Движи се и победи
Последни
Седмицата
Анкета