Неделя, 18 Юни 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Мартина Димитрова спечели бронзов медал от турнир по пумсе във Великобритания

  19.03.2023 15:10
Мартина Димитрова спечели бронзов медал от турнир по пумсе във Великобритания

Мартина Димитрова -2 дан и Румен Димитров - 5 дан от ТК „Хемус“ (Горна Оряховица) взеха участие в двудневен семинар по таекуондо в дисциплина пумсе с участието на Гранд Мастър Ик Пил Канг - 9 дан, официален инструктор на Кукион - Световна академия по таекуондо, Сеул. През двата дни на семинара, в близо 11 часа тренировки, GM Канг обучаваше в начина за презентация в дисциплината пумсе. Мастър Канг е един от малкото майстори на Кукион, които определят правилата за състезания на Световната федерация по таекуондо. „Имахме честта да се обучаваме с един от най-популярните и добри майстори в нашия спорт“, коментираха българите.

Това обучение и опита на Мартина от национални турнири и международни участия през годините даде своя резултат на19 март, когато тя взе участие в Harrogate Mayor's Cup International Open taekwondo championship. В първия кръг Мартина се класира с трети резултат 6:38 при девойките в конкуренцията на 10 девойки от Англия. Това я подреди на финала шеста подред. Тя беше единствената чужда състезателка от България. На финала се класира на трето място и завоюва бронзов медал с резултат 6:33.

За мене като баща и треньор на Мартина постигнатото е удовлетворяващо. И страхотен подарък за нейния рожден ден този месец. Тази година за нашия клуб е юбилейна и това е поредното участие за нас. През април ни предстои Европейско клубно първенство в България организирано от Българска федерация по таекуондо, коментира старши треньорът на „Хемус“ Румен Димитров.

 


Ключови думи
Мартина Димитрова ТК Хемус пумсе
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати