Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Ученици от ОУ „Иван Вазов“ показаха своите таланти в Деня на самодееца

  01.03.2023 18:43
Ученици от ОУ „Иван Вазов“ показаха своите таланти в Деня на самодееца

Учениците от групите за целодневно обучение  от 1 до 7 клас при ОУ „Иван Вазов“ с трепет и вълнение отбелязаха не само 1 март, но и Деня на самодееца.

Вековна традиция е на 1 март да закичваме близки с бяло-червения символ на приближаващата пролет – мартеницата, но на този ден отбелязваме и деня на любителското художествено творчество. Талантливите ученици от ОУ „Иван Вазов“ за сетен път показват, колко дълбока е връзката на образователния процес с миналото, традициите и културата на народа ни. Близо два часа малчуганите от начален етап пяха, танцуваха и свириха на музикални инструменти. Поздрав към всички отправи балет „Грация“ и грациозната балерина Белослава Божанкова от 2 „а“ клас. Мажоретките от състав „Българче“ с художествен ръководител Розалия Нанкова показаха новия си танц с батон – „Росинка“. Малките артисти представиха драматизации на приказки, съживиха образа на хубавата Джиджи и завладяха сърцата с прекрасно изпълнени фокуси. Ивайла Николова от 3 „б“ клас плени публиката с невероятното изпълнение на песента „Повей, ветре“ на легендарната Паша Христова. Празникът на самодееца завърши с български хора, в които се включиха ученици и учители от училището.

Учениците на ОУ „Иван Вазов“ се вдъхновяват от  неизчерпаемата енергията на самодейците в България , които правят по-красив и ведър делника и празника – с танц, песен, музика и слово. Честит празник на всички самодейци, които ден след ден не щадят време и сили да запазят българщината и да запалят в сърцата на наследниците ни онова пламъче към род и Родина, без което България днес нямаше да я има.


Ключови думи
ОУ ИИван Вазов" Ден на самодееца
Последни
Седмицата
Анкета