Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Четящата общност във Велико Търново се запозна с новия роман на Здравка Евтимова

  26.10.2022 14:13
Четящата общност във Велико Търново се запозна с новия роман на Здравка Евтимова

Новият роман на популярната българска авторка Здравка Евтимова беше представен пред великотърновска публика снощи в Регионална библиотека "Петко Р. Славейков". „Резерват за хора и вълци” разкрива живота на българските роми, а книгата идва на бял свят след пет годишен труд и отвежда в един квартал на Радомир – Старо село, където се развива действието. Здравка Евтимова разказва, че до ромската култура се е докоснала лично, докато е преподавала английски език в училище с преобладаващи ученици от малцинствата.

Здравка Евтимова е един от най-известните и обичани съвременни български писатели. През 2015 г. разказът й „Кръв от къртица“ е включен в учебниците по английски език за гимназиалния курс в Дания. От 1 януари 2019 г. същият разказ е включен в антология от препоръчани разкази за обучение по литература в прогимназиите на САЩ.

Сред присъстващите, дошли да уважат Здравка Евтимова, бяха студенти и преподаватели от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", представители на великотърновската писателска общност и зам.-кметът на Община Велико Търново  Снежана Данева-Иванова./ сн. РБ „П. Р. Славейков“


Ключови думи
Резерват за хора и вълци Здравка Евтимова
Последни
Седмицата
Анкета