Четвъртък, 24 Nov 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Инвикта” спечели сребърната отборна купа от Международния турнир Fire Open 2022

  25.08.2022 11:06
„Инвикта” спечели сребърната отборна купа от Международния турнир Fire Open 2022

Горнооряховският клуб по таекуондо „Инвикта” постигна исторически успех, спечелвайки отборна купа в дисциплината пумсе от Международния турнир Fire Open 2022 в Кранево. Досегашните успехи на клуба са предимно в спаринг, но състезателите на „Инвикта” вече са сред най-добрите и в пумсе и свободен стил.

Турнирът в Кранево е организиран от Българската федерация по таекуондо и клуб Fire. Участваха състезатели от България, Украйна, Сърбия, Северна Македония. Организаторите си поставят амбициозната цел да вдигнат нивото и да помогнат на европейските състезатели да достигнат до върхова форма на следващото Световно първенство след 2 години.

„Инвикта” участва с петима състезатели, водени от треньора Пламен Николаев. И петимата спечелиха индивидуални медали и дадоха своя принос за второто място в отборното класиране и първата отборна купа за клуба в пумсе.

В надпреварата на кадетите в дисциплина пумсе Пламен Николов демонстрира перфектна техническа подготовка и стана шампион в категорията си. Виктор Георгиев спечели второ място, а със сребърен медал е Иван Иванов.

Много оспорвана беше конкуренцията в дисциплината фрий стайл, където и международното участие беше на високо ниво. 10-годишният Илиян Песаров от „Инвикта” стигна до сребърен медал в групата до 17 г., като малшанс му попречи да се справи с украинския си съперник на финала. Илиян беше най-малък от всички участници, но отново демонстрира своя голям потенциал. В същата дивизия Ивайло Йорданов и Пламен Николов си поделиха бронзовите медали, а Виктор Георгиев остана четвърти.

Гордея се с постиженията на нашите състезатели. За пореден път демонстрират майсторство и показват израстване. Клубът ни завоюва нови територии и това няма как да не ни радва, коментира старши треньорът Стефан Купичков.

За „Инвикта” успехът в Кранево е добро начало на новия състезателен сезон. Клубът вече поднови подготовката в двете си бази – в Горна Оряховица и Велико Търново и записва желаещи да тренират. Набираме бъдещи шампиони, съвсем не на шега казват треньорите Стефан Купичков и Пламен Николаев.

Във Велико Търново тренировките са в бившия китайски център на „Цветарска”. В Горна Оряховица клубът има напълно реновирана спортна база на втория етаж на „Макс Марк”. Залата бе обновена през пролетта със съдействието на Фондация „Генерал Протогеров” и с помощта на родители и вече предлага европейски условия за трениращите в „Инвикта”.


Ключови думи
Инвикта таекуондо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати