Неделя, 23 Oct 2022
            
Велико Търново Култура

Нова галерия отваря врати във Велико Търново

  23.07.2022 09:19
Нова галерия отваря врати във Велико Търново

Нова галерия отваря врати във Велико Търново. Тази вечер от 19 ч. на ул. „Стефан Стамболов“ 38 първите си гости ще посрещне Narrativa Gallery. Пилотната изложба ще бъде на Николай Петров - GLOW. 

Идеята за галерията е на дизайнера Лина Ляпчева и художника Ганчо Ганчев – Гана. Ляпчева е от Варна, завършила е „Живопис“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и „Графичен дизайн“ в Барселона. Гана също е завършил Художествения факултет на ВТУ, развива се в живописта, стенописа и уличното изкуство.

Narrativa Gallery е проект, воден от страстта на двамата към изкуството.

Тя ни помогна да открием своето място в старата столица. Тук ще ви запознаем с творчеството на различни автори, които да развълнуват вашите очи, а оттам - вътрешния ви свят, анонсират Лина Ляпчева и Гана.

В сърцето на Велико Търново в Narrativa Gallery ще бъде представено творчеството на Николай Петров – GLOW.

Той е роден в София през 1988. Страстта му към изкуството започва в далечната 200 2г. през призмата на графити субкултурата и нейните множество проявления, като постепенно прераства в професионално търсене. Завършва специалност „Рекламен дизайн“ в НХА. Участва в десетки фестивали на графити изкуството и в редица групови изложби в България и в чужбина. Негови стенописи могат да бъдат видени в София и почти всеки голям български град, както и в десетки страни в Европа, САЩ и Тайланд. Николай е първият графити артист, който реализира стенопис в атриума на Квадрат 500 по покана на Националната художествена галерия.

За нас е истинско удоволствие и чест да започнем нашето пътешествие с един изключителен артист като GLOW. Ще го разпознаете с абстрактните геометрични форми и смелата игрa с цветове, които преобразяват сивата градска среда и създават усещане за портали към едни други светове. Където и да ги видите - от жилищна фасада до подлеза на централна автогара в София, или грандиозното баскетболно игрище в Косово, до атриума на Квадрат 500 - те пленяват със своята вибрация и свежест. Заповядайте на 23 юли (събота) от 19 ч., за да се срещнете с него и творчеството му, канят организаторите.

Проектът е финансиран по Програма ,,Изкуство и култура” на Община Велико Търново и с любезната подкрепа на J Point Group, Club Mate Bulgaria, Tequila Bar Funky Monkey и Absolut Bulgaria./ сн. организатори


Ключови думи
Narrativa Gallery GLOW
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати