Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Нови скулптури слагат в Ксилифор

  27.06.2022 13:45
Нови скулптури слагат в Ксилифор

Нови скулптури, дело на студенти, докторанти и преподаватели от катедра „Скулптура“ към Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет, ще радват малки и големи в местността Ксилифор край Велико Търново.

Едната композиция е озаглавена „Пасаж“. Тя изобразява множество дървени риби, плуващи около поточето, което се влива в езерцето. Другата ще бъде пейка с две птици. Ще има също така русалка, която ще бъде поставена в близост до водоема, голяма круша с кацнало върху нея врабче и други фигури. Всички те ще бъдат разположени съобразно парка и природата, за да се впишат по най-добрия начин в околната среда.

Творбите са част от 11-тата „Младежка скулптурна колония“, която тази година е на тема „Сезони“, а откриването на готовите инсталации е насрочено за 1 юли.

Проектът концентрира таланта и креативността на младите скулптори от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ за създаване на уникални скулптури, арт - обекти с функционален, приложен, парков и чисто артистичен характер./ сн. ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"


Ключови думи
Ксилифор
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати