Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Трети брат от акробатичната фамилия Николови спечели сребърен медал на Държавно по спортна акробатика

  14.06.2022 15:26
Трети брат от акробатичната фамилия Николови спечели сребърен медал на Държавно по спортна акробатика

Успехите на Мартин и Данаил Николови, които представяха България на Световни и Европейски шампионати в последните години, се продължават от третия брат в семейството – Радостин.

7-годишният Радо спечели сребърен медал от Държавния индивидуален шампионат във Варна в индивидуалната надпревара във възраст 6 – 8 години. Също както и по-големите му братя той е възпитаник на Йорданка Кочева в клуб „Джим денс” в Горна Оряховица.

Клубът, който в момента работи само с начинаещи акробати, се представи с 12 състезатели в Шампионата - 4 в индивидуалната надпревара, две женски тройки и една двойка все във възраст 6 – 8 години. 90% от тях са пълни дебютанти. Близначките Ралица и Елица Чергиланови от Долна Оряховица още нямат 6 години и получиха специална награда за най-малки участнички в първенството.

Двойката Елица Чергиланова и Виктория Марчева, както и тройката Михаела Илиева, Михаела Христова и Борислава Иванова влязоха във финалите и макар че не спечелиха медали оставиха много добри впечатления при силната конкуренция в тези видове.

Много съм доволна от всички деца, за повечето от които това е първото голямо състезание. Въпреки че излизат за първи път на държавен шампионат, те издържаха психически, бориха се много и се стараха да покажат най-доброто от себе си. Втората ни тройка – Ралица Чергиланова, Виктория Дянкова и Габриела Атанасова, направиха чудесно представяне в конкуренцията на 26 други тройки и макар че не успяха да влязат във финала си тръгнаха от шампионата с още по-голямо желание да тренират и да успеят. Същото мога да кажа за трите момиченца в индивидуалното – София Чукурлиева, Анеса Обрешкова и Илиана Митева. Започваме да градим отначало и се надявам, че успехите няма да закъснеят, коментира треньорката Йорданка Кочева – Крумова.

Специални благодарности получават и двамата й помощници – Мартин Николов и Елена Ангелова. И двамата са бивши възпитаници на клуба. Мартин, който се състезаваше само допреди месец, вече сериозно се е заел да помага не само на малкия си брат, но и на другите деца в отбора.

Следващата цел на малките акробати от "Джим денс" е участие през октомври в "Млад акробат", отново във Варна.


Ключови думи
Джим денс Радостин Николов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати