Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Учители от СУ „Емилиян Станев“ обясняваха на колеги Валдорфската педагогика

  21.04.2022 10:19
Учители от СУ „Емилиян Станев“ обясняваха на колеги Валдорфската педагогика

16 учители и ученици от три училища в България бяха на работна среща в СУ „Емилиян Станев“. Гостите от 20 ОУ „Тодор Минков“ в София, СУ „Васил Левски“ в Кула и Трето ОУ „Иван Вазов“ в Берковица бяха в търновската гимназия по националната програма на МОН „Иновации в действие“.

„Преди няколко месеца ние ходихме в 20 ОУ „Тодор Минков“ в София, което също е иновативно училище, за да видим тяхната иновация, свързана с обучението и преподаването на френски език още от първи клас. Сега ние им показахме как работим с 3 „Д“ клас - паралелката, в която прилагаме елементи от Валдорфската педагогика в начален етап. Запознахме ги с обучението, обяснихме им защо подходихме по този начин, какви са успехите на децата“, обяснява директорът на СУ „Емилиян Станев“ Кина Котларска.

След това педагозите и учениците са имали възможност да посетят часове в тази паралелка. Децата от трите училища са участвали в уроци по руски и английски език, по български език и литература, музика и изобразително изкуство, както и в урок по танци на Анна Лалева. Докато са били в СУ „Емилиян Станев“, гостуващите ученици са наблюдавали и концерт на класа по поп и джаз пеене на Яница Русева.

„Колегите разгледаха училището, задаваха въпроси за нашата организация и за работата ни, обменяхме интересен опит, особено с директора и зам.-директора на софийското училище. Мисля, че много силно впечатление им направи водородната кола, с която през май училищният отбор ще участва в национално състезание. Видяха и робота Емо, с който големите ученици работят в час по роботика“, разказва още Котларска.

Валдорфска паралелка в СУ „Емилиян Станев“ работи от началото на миналата учебна година и е първата по рода си в страната. Децата, които са имали щастието да започнат експеримента, са учениците на Биляна Бонева и Анна Лалева, която е техният учител за целодневно обучение и която ги занимава с уроци по танци. В екипа, който работи с децата, участват още и Йордан Цветанов, учител по музика, и Боряна Илиева, учител по руски език.


Ключови думи
СУ "Емилиян Станев" Валдорфска паралелка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати