Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

3 май е крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

  11.04.2022 10:03
3 май е крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

3 май е крайният срок за плащане с 5% отстъпка на данъка върху недвижимите имоти и таксата битови отпадъци, както и на данъка върху превозните средства за цялата текуща година. По закон крайният срок е 30 април, но тъй като тази година е събота, а след това следват още два почивни дни (1 май – неделя и 2 май – понеделник), затова местните налози могат да се платят с отстъпка в първия работен ден след това, уточняват от отдел „Местни данъци и такси“ при Община Горан Оряховица.
Плащането на налозите може да стане на място в паричния салон на отдела, по банков път, в касите на EasyPay, FastPay, Банка ДСК, Български пощи. За улеснение на собствениците на имоти в населените места на общината, плащането на данъците може да се извърши в кметствата.
От отдел „Местни данъци и такси“ припомнят, че данъкът върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъкът за МПС за настоящата година могат да се плащат и на две вноски – до 30 юни и до 31 октомври.
До 3 май – крайният срок за плащане с 5% отстъпка, работното време на данъчната служба с граждани е от 08.00ч до 18,00 ч. Прекъсване има само от 15.00 ч. до 16.00 ч. заради ежедневната обработка по приключване на оперативния ден.


Ключови думи
местни данъци и такси
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати