Понеделник, 03 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Главна улица в Горна Оряховица - като след точен ракетен обстрел

  26.03.2022 10:15
Главна улица в Горна Оряховица - като след точен ракетен обстрел

Ако украинските бежанци влизаха в Горна Оряховица откъм Лясковец, можеше да помислят, че са попаднали отново на бойни действия, защото на стотина метра след началото на града ги посреща съборетина, рухнала почти върху тротоара. Бомба ли падна, си помислили и хората, които чули в просъница трясък и тътен, когато рухнала постройката - било няколко дни след началото на войната. Оказало се, че лек автомобил се забил в бившата автомивка на ул. „Отец Паисий” и съборил навеса. Колата се движеше с много висока скорост, там улицата има лека чупка и вероятно е изгубил управление. После чухме, че май шофьорът е задрямал и така се е натресъл в автомивката, разказват таксиметрови шофьори, които са били близо до мястото на инцидента. Случило се около 5 часа сутринта и улицата била пуста, така че няма пострадали, дори и шофьорът се е отървал само с уплаха. Колата му се забила директно в една от носещите колони и съборила навеса. След това завалял и сняг, който досъборил сградата. С лошото време се оправдават и собствениците на съборетината, които още не са разчистили отломките, заемащи и част от тротоара. Но пък лошото време не е попречило да се свалят здравите цигли, които могат да се продадат.

Подобна гледка не е чак толкова рядка в Горна Оряховица, но все пак не по главните улици и обикновено рухналите сгради са изоставени и собствениците им не живеят в града. В случая не е така - собствениците са съвсем наблизо и всеки ден си виждат рухналата сграда.

Още в следващите дни ще разчистим всичко, досега времето не позволяваше, уверява Пламен Косев, който е един от собствениците. Бившата автомивка всъщност е направена на мястото, където е бил кантарът за готова продукция на старата „Металургия”. Част от някогашната фабрика са и сградите в съседство, които също не са в добро състояние, но поне не се събарят.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
улица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати