Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Детска градина „Първи юни“ за пореден път участва в европейски образователен проект по Програма „Еразъм+“

  21.03.2022 09:45
Детска градина „Първи юни“ за пореден път участва в европейски образователен проект по Програма „Еразъм+“

Детска градина „Първи юни“ – Горна Оряховица ще бъде българският партньор в проект „Активни стратегии за приобщаване и многообразие в ранното детство“ по Програма „Еразъм+“ – Ключова дейност 220, сектор „Училищно образование“. Координатор на партньорството е детска градина „Raza de Soare” от град Търговище, Румъния. Координиращата институция и горнооряховската детска градина са партньори за трети пореден път в европейски образователни проекти.
Проектът ще се реализира в две поредни учебни години и трябва да приключи до края на месец октоври 2023 г. Финансирането, което ще получи ДГ „Първи юни“ като партньор, е 17 797 евро, в това число средства за международни обучения и дейности в детското заведение.

Партньорството включва 6 образователни институции - градина „Raza de Soare”, Румъния; Детска градина „Първи юни“ – България; Държавно музикално училище „Тодор Соколовски“, Северна Македония; „Sait Chiftchi Ilkokulu”, Турция; „Akademia Maluchow”- Полша; Градина „Model“, Румъния;
В началото на месец март се проведе първата работна среща на партньорите по проекта. Срещата се състоя в гр. Търговище, Румъния. От ДГ „Първи юни“ участниците бяха учителите Елена Михайлова и Лили Стефанова. Работната среща включи дискусии за предстоящите дейности, за режима на мониторинг и отчитане, за разпространение на резултатите, за необходимата докумантация, за разработването на проекта в пратформата eTwinning. В срещата бяха вкючени и практически дейности с децата в групите, както и културна програма.

В партньорството са установени ясни правила и срокове за всички дейности. Участниците получиха и първите сертификати. В рамките на учебната 2021-2022 г. следват обучения в Полша и Турция.


Ключови думи
ДГ Първи юни Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати