Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Елена Общество

В СУ „Иван Момчилов“ откриха два нови кабинета

  02.03.2022 10:34
В СУ „Иван Момчилов“ откриха два нови кабинета

Два нови кабинета - по „Физика и астрономия“ и за ресурсно подпомагане на ученици със специални образователни потребности, бяха открити в СУ „Иван Момчилов“ в Елена. Финансирането е по проект „Подкрепа за приобщаващо образование“.
Лентата официално прерязаха директорът на СУ „Иван Момчилов“ Димитринка Кузманова и заместник-кметът с ресор „Хуманитарни дейности“ на община Елена Десислава Шопова.

За тези дълго чакани придобивки говори Димитринка Кузманова: „Една обновена и уютна среда би направила обучението и преподаването по-интересно, по-увлекателно и по-забавно. Необходимо е училището на новия век да посрещне предизвикателствата, които стоят пред него, с подходящия набор от средства и материали, което е не по-малко важно от наличието на подготвен и опитен преподавателски състав“.

Тя сподели също, че не е лесно във време на несигурност и предизвикателства да се правят ремонти и нововъведения, но е наложително родното училище да се подновява и осъвременява, макар и с бавни стъпки.

Кабинетите са оборудвани с нови мебели – обособени различни кътове за обучение. С финансиране по същия проект са закупени още нов лаптоп, принтер и мултимедиен проектор.

Деца със специални образователни потребности поздравиха гостите с песни и стихотворения за Баба Марта и в края на тържеството всички си размениха мартеници.

Училищното ръководство изразява надежда, че и занапред ще има все повече подобни придобивки за учениците и учителите на СУ „Иван Момчилов“.


Ключови думи
СУ Иван Момчилов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати