Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Неспазване на ограниченията на скоростта – най-честото нарушение при шофьорите на камиони и автобуси в областта

  18.02.2022 10:34
Неспазване на ограниченията на скоростта – най-честото нарушение при шофьорите на камиони и автобуси в областта

Приключи операцията за контрол на товарните автомобили и автобуси. Действията се проведоха в седмицата 7-13 февруари, в рамките на операция, инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol. Аналогичен контрол бе извършен на територията на всички страни членки.

Обобщени резултати от полицейската операция на територията на област В. Търново, в която участваха и представители на ИА „Автомобилна администрация“: Констатирани са общо 446 нарушения. При товарните автомобили те са свързани основно с неспазване на скоростните режими – 216, от проверени общо 507 товарни автомобили. С нередовни документи са установени 43-ма водачи.17 са се движили без използването на обезопасителен колан.
При водачите на автобусите отново основното нарушение е неспазването на скоростните режими. От проверени общо 36 автобуса – 9 водачи не са спазвали ограниченията на скоростта. Двама от тях са били с нередовни документи.
В календара на Roadpol е предвидено 4 пъти в годината провеждане на операция с акцент върху товарните автомобили и автобусите, по една във всеки сезон. Причината е, че при настъпване на пътнотранспортно произшествие с участието на подобен вид превозни средства травматизмът и материалите щети са най-големи./ снимката е илюстративна


Ключови думи
камиони
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати