Неделя, 08 Сеп 2024
            
Други

Стартира ежегодният конкурс „За чиста околна среда“

  08.01.2022 08:21
Стартира ежегодният конкурс „За чиста околна среда“

Стартира ежегодният конкурс в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ за 2022 г. на Министерството на околната среда и водите.  Допустими бенефициенти са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси.

Управителният съвет на ПУДООС прие да бъдат отпуснати средства в размер до 3 500 000 лв. общо за провеждане на конкурса за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема „Обичам природата и аз участвам”. За общини и кметства ще бъдат отпуснати до 15 хил. лв. (общата стойност за страната е 2 млн. лв.). За проекти на училища, детски градини и ЦПРЛ/ОДК са предвидени до 7 500 лв. с ДДС на обща стойност 1 500 000 лв.

Обявите за конкурса с критериите за участие са публикувани на сайта на ПУДООС и на страницата на екоминистерството.

Конкурсните проекти се изпращат до деловодството на ПУДООС  по Държавна единна електронна система за обмен на документи (Eventis, Акстър и др.), или по  e-mail  [email protected]
 
За училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие /Обединени детски комплекси крайният срок за изпращане на проектите е 18 февруари 2022 г., а за общини и кметства – 4 март. Таблица с входящите номера на всички постъпили проектни заявления ще бъде публикувана в срок до 11.03.2022 г. на интернет страницата на ПУДООС –  www.pudoos.bg, в раздела на кампанията „Чиста околна среда – 2022 г.“ с мото „Обичам природата и аз участвам“.


Ключови думи
За чиста околна среда
Последни
Седмицата
Анкета