Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Пиян шофьор се блъсна в стълб, друг опита да избяга от полицейска проверка

  29.12.2021 11:52
Пиян шофьор се блъсна в стълб, друг опита да избяга от полицейска проверка

Водач, употребил алкохол, е опитал да избяга от полицейска проверка, а в резултат се заби в електрически стълб. Случката се е разиграла в понеделник около 04,00 ч. в Свищов.

В хода на провеждаща се специализирана полицейска операция служители на РУ – Свищов подали сигнал със стоп палка за спиране на лек автомобил «Мерцедес», чийто водач не изпълнил полицейското  разпореждане и продължил движението си с още по-висока скорост. Минути по-късно е установен самокатастрофирал в бетонен стълб от уличната електропреносна мрежа.

При удара пострадали няма, нанесени са материалин щети по возилото и стълба. Установено е, че зад волана е бил 21-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,13 промила. По случая е започнато бързо производство. 

Друг шофьор също опитал да осуети полицейска проверка във Велико Търново. В неделя около 03,30 ч. на кръстовище в града екип на Пътна полиция е подал сигнал за спиране със стоп палка на водач на лек автомобил «БМВ», който не само не изпълнил полицейското разпореждане, но и продължил движението си. Намерен е от полицейския автомол самокатастрофирал на ул. «Възрожденска».

Водачът - 25-годишен местен жител, бил изпробван за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,55 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. При катастрофата шофьорът е пострадал и е настанен с фрактури, без опасност за живота във великотърновската болница.  По случая е започнато досъдебно производство.    


Ключови думи
пиян шофьор
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати