Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Политика

Осемте депутати от Великотърновска област започват работа в новите парламентарни комисии

  23.12.2021 10:59
Осемте депутати от Великотърновска област започват работа в новите парламентарни комисии

Народното събрание избра съставите на постоянните парламентарни комисии. В 47-ото Народно събрание те са 24. Само един от представителите на IV МИР – Велико Търново е избран за председател на комисия. Това е депутатът от ПП „Продължаваме промяната” Милен Матеев. Юристът ще ръководи Комисията по конституционни правни въпроси. Член на същата комисия е Явор Божанков от „БСП за България”, който влиза и в Комисията по околната среда и водите. Арх. Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната“ е заместник-председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ е заместник-председател на Комисията по здравеопазване и член на Комисията по образование и наука. Вторият депутат от ГЕРБ Димитър Николов е член на Комисията по култура и медии.

Депутатът от „Има такъв народ“ Момчил Иванов ще участва в Комисията по енергетика.

Йордан Цонев от ДПС беше избран за заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси.

Цвета Галунова от „Възраждане“ е заместник-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Ето и всички председатели на комисии:

За председател на Комисията по бюджет и финанси беше избран Любомир Каримански (ПГ „Има такъв народ“), на Комисията по конституционни и правни въпроси - Милен Матеев (ПГ „Продължаваме Промяната“), на Комисията по икономическа политика и иновации – Мартин Димитров (ПГ на „Демократична България“), на Комисията по енергетика – Радослав Рибарски (ПГ „Продължаваме Промяната“), на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление – Настимир Ананиев (ПГ „Продължаваме Промяната“).

Комисията по външна политика ще бъде ръководена от Венцислава Любенова (ПГ „Продължаваме Промяната“), Комисията по въпросите на Европейския съюз – от Драгомир Стойнев (ПГ „БСП за България“), Комисията по отбрана – от Атанас Зафиров (ПГ „БСП за България“), Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред – от Атанас Атанасов (ПГ на „Демократична България“), а Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, която има ротационен председател – от Калоян Икономов (ПГ „Продължаваме Промяната“).

Председател на Комисията по земеделието, храните и горите ще бъде Пламен Абровски (ПГ „Има такъв народ“), на Комисията по труда, социалната и демографската политика – Искрен Арабаджиев (ПГ „Продължаваме Промяната“), на Комисията по образованието и науката – Ирена Анастасова (ПГ „БСП за България“), на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта – Иван Ченчев (ПГ „БСП за България“), на Комисията по здравеопазването – Антон Тонев (ПГ „Продължаваме Промяната“).

Народният представител Манол Генов (ПГ „БСП за България“) ще ръководи работата на Комисията по околната среда и водите, Борислав Гуцанов (ПГ „БСП за България“) – на Комисията по транспорт и съобщения, Кирил Симеонов (ПГ „Има такъв народ“) – на Комисията по електронно управление и информационни технологии, Тошко Йорданов (ПГ „Има такъв народ“) – на Комисията по културата и медиите, Светослав Балабанов (ПГ „Има такъв народ“) – на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество, Андрей Чорбанов (ПГ „Има такъв народ“) - на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Председател на Комисията по политиките за българите извън страната ще бъде Антоанета Цонева (ПГ на „Демократична България“), на Комисията по превенция и противодействие на корупцията – Михал Камбарев (ПГ „Продължаваме Промяната“) и на Комисията по туризъм – Илин Димитров (ПГ „Продължаваме Промяната“).

В началото на пленарното заседание петима народни представители положиха клетва – Димитър Гочев, Иван Манев, Николай Ангов, Петър Кьосев и Лозко Лозев.

Източник: Народно събрание на Република България


Ключови думи
Народно събрание комисии
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати