Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Темида

Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста мъж, обвинен в убийството на непълнолетен

  10.12.2021 14:32
Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста мъж, обвинен в убийството на непълнолетен

Състав на Апелативния съд във Велико Търново остави в ареста мъж, обвинен в убийството на 17-годишно момче. Престъплението е извършено на 29 ноември т. г. в землището на гр. Кнежа, като обвиняемите са двама. Най-тежката мярка задържане под стража им е наложена от Окръжния съд в Плевен, а апелативните магистрати във Велико Търново я потвърждават.

Според състава на ВТАС, наличните по делото доказателства дават основание да се приеме, че в конкретния случай е налице реална опасност при евентуално взета по-лека мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия К. Г. (роден през 2002 г.), същият да извърши и други действия, насочени към осуетяване разкриването на обективната истина, да се отклони и укрие от досъдебното производство и да извърши престъпление.

Според разследващите, убитият 17-годишен младеж не се е познавал с двамата задържани. Той е поискал да го закарат с автомобила им от Кнежа до Бяла Слатина и да го върнат обратно. При връщането към Кнежа в автомобила възниква конфликт, като, според обвиняемите, пострадалият е проявил агресия. Младежът е провокирал своите спътници с предмет, който приличал на огнестрелно оръжие.

Убийството е настъпило в резултат на удари с дървен предмет, тип бухалка.

Задържаните не са криминално проявени. Само единият има средно образование. Не работят, на единия родителите са в чужбина, а на другия бащата живее в Бяла Слатина, а майката - в София.

Определението на Апелативен съд – Велико Търново е окончателно и не подлежи на обжалване.

Делото по мярката на втория обвиняем за същото убийство не е постъпвало в Апелативен съд – Велико Търново.


Ключови думи
Апелативен съд - Велико Търново Кнежа убийство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати