Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Социалния диалог обсъждат на среща във Велико Търново

  09.10.2021 17:59
Социалния диалог обсъждат на среща във Велико Търново

Среща по проекта „2019/101835 Отговорен социален диалог за достоен живот (Re-dial)“ ще бъде проведена във Велико Търново на 12 октомври. Основната цел на проекта е подобряване на социалния диалог и сътрудничество чрез подпомагане укрепването на тристранния диалог. За целта се предвижда да бъдат осъществени 36 двустранни и 20 тристранни консултации на национално, регионално и местно ниво с пилотни региони София, Варна, Бургас, Стара Загора и Велико Търново.

Партньори по проекта Re-dial са четири ключови национално представителни социални партньори: Конфедерация на независимите синдикати в България, Българска стопанска камара, Норвежката конфедерация на профсъюзите (LO) и Конфедерация на норвежките предприятия (NHO).

На срещата във Велико Търново ще присъстват Янина Унли - съветник в Международен отдел на LO, Ролф Негорд - директор колективно трудово договаряне в NHO, Юлия Симеонова – национален секретар на КНСБ, Мартин Стоянов – главен експерт по международни проекти в Центъра за управление на проекти на БСК и доц. д-р Венета Христова – член на УС на БСК – Велико Търново, както и областният управител на Велико Търново Георги Гугучков и заместникът му Габриела Шилкова.

Ще бъдат представени добри практики в тристранното сътрудничество, както в България, така и в Норвегия, възможностите за развитие и усъвършенстване, както и взаимодействието между страните при осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.


Ключови думи
КНСБ социален диалог
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати