Вторник, 17 Май 2022
            
Велико Търново Общество

С изложба отбелязаха Световния ден на учителя в ОУ „Петко Р. Славейков“

  06.10.2021 07:26
С изложба отбелязаха Световния ден на учителя в ОУ „Петко Р. Славейков“
Преподавателят по изобразително изкуство Гергана Пенова и нейни възпитаници от 6. клас на ОУ „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново подредиха съвместна изложба. Експозицията под надслов „Цветни емоции“ е посветена на Международния ден на учителя, който се отбелязва на 5 октомври. Със своите картини те изненадаха и подариха усмивка на педагозите от основното училище в празничния ден.
Платната на учениците са вдъхновени от възрожденската архитектура на старо Търново. Те са създадени по време на детския пленер, който бе организиран по повод откриването на обновената Художествена галерия „Борис Денев“. Шестокласниците Рая, Никол и Александър П. са участвали за първи път в такава творческа изява.
Около 20 творби, изпълнени в техниката на акварела, представя художничката Гергана Пенова. Нейните картини са рисувани на морския бряг по време на лятната ваканция, а сега за първи път са представени пред публика.
„С тази празнична изложба целим да докоснем колегите емоционално чрез цвят и линия. Надявам се сред творбите всеки от тях да открие нещо, което да му достави наслада“, сподели учителят по изобразително изкуство. Според Гергана Пенова с личен пример педагозите най-добре изразяват себе си. Затова тя е избрала да участва в изложба със своите ученици. „Идеята е заедно с децата да намерим смисъл да творят и изразяват себе си чрез езика на изкуството“, допълва тя.

Ключови думи
ОУ П. Р. Славейков Гергана Пенова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати