Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура Свищов

Галя Константинова е тазгодишният носител на „Златно дунавско перо“

  25.09.2021 13:54
Галя Константинова е тазгодишният носител на „Златно дунавско перо“

Галя Константинова от Свищов е тазгодишният носител на наградата „Златно дунавско перо“. Отличието бе присъдено от жури с председател Георги Драмбозов и членове Людмил Симеонов и Стефания Цанкова.

По традиция „Златно дунавско перо“ се връчва в рамките на празниците „Свищовски лозници“. Заради пандемията обаче тази година тяхната програма бе редуцирана. Все пак авторката ще може да получи наградата си на церемония, насрочена за 10.30 ч. в неделя, 26 септември, на камерната сцена на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856“ в Свищов.

Още няколко награди ще бъдат връчени тогава на творци, участвали в традиционния поетичен конкурс на Община Свищов. На 23 септември 2021 г., след като разгледа и обсъди представените стихотворения от 80 автори, жури в състав  Ваньо Вълчев – председател, и членове Георги Драмбозов, Людмил Симеонов, Стефания Цанкова и Таня Ликова определи Наградата  „Николай  Искъров” да е за Димитър Христов от София за стих. „Прераждане“. Първа  награда се присъжда на Валентина Атанасова Тодорова от Плевен за стих. „На времето по тънката спирала“. Втора  награда е за бургазлийката Елка Тодорова Василева за „В подстъпите на есента“, а трета – за Йордан Димитров Пеев от Стара Загора „Разказват там е вечно лято, Рай“.

Журито отреди и две поощрения – за Светлана Николова Ангелова от Харманли за „Време за обичане“ и за Таня Иванова Варадинова от София за „Улицата“.


Ключови думи
Златно дунавско перо Галя Константинова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати