Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Окръжен съд - Велико Търново подкрепя кампанията за намаляване на травматизма по пътищата на ROADPOL

  22.09.2021 08:35
Окръжен съд - Велико Търново подкрепя кампанията за намаляване на травматизма по пътищата на ROADPOL

Великотърновски окръжен съд се включи в Дните на безопасността на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL). Своето обещание да бъдат внимателни шофьори и да спазват правилата за движение при управление на превозно средство дадоха административният-ръководител съдия Теодорина Димитрова, зам.-председателят съдия Ивелина Солакова и водачът на служебния автомобил Станислав Стоянов. Те подписаха декларацията на  ROADPOL, с което подкрепиха намаляването на травматизма по пътищата.   

С цел популяризиране на идеите на кампанията, във фоайето на Съдебната палата бе поставен плакат с логото и посланието на инициативата „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, а сред съдебните служители се проведе разяснителна акция за спазване на основните правила за безопасно поведение на пътя.

Годишните отчетни доклади на Окръжен съд – Велико Търново през последните години показват, че най-голям брой от разглежданите дела за общоопасни престъпления заемат тези за причиняване на смърт в следствие на пътно-транспортни произшествия. Ръководството на Окръжен съд – Велико Търново припомня, че грешките допускани по непредпазливост по време на управление на превозно средство и неспазването на правилата за движение, водят освен до загуби на човешки животи, също така и до промяна на човешки съдби. Съдия Димитрова и съдия Солакова призоваха водачите на бъдат внимателни на пътя.

През 2021 година се провежда второто издание на Дни на безопасността на ROADPOL. Тази година кампанията се реализира в периода 16 – 22 септември 2021 г, като се присъединява към Европейската седмица на мобилността. Фокусът е поставен на 21 септември, обявен за Ден без загинали на пътя.


Ключови думи
ВТОС ROADPOL
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати