Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Свищов

В Свищов разясняват правата на сезонните работници

  17.09.2021 13:00
В Свищов разясняват правата на сезонните работници

Агенцията по заетостта, като водещ партньор за България в общоевропейската кампания на Европейския орган по труда за сезонна работа „Права през всички сезони”, организира поредица от срещи в страната, за да обърне по-специално внимание на необходимостта от насърчаване на справедливи и безопасни условия на труд за сезонните работници, наети в страните от ЕС.

За да повиши осведомеността на трансграничните сезонни работници за техните права, Агенция по заетостта и EURES мрежата в България, съвместно със своя основен партньор в кампанията – Главна инспекция по труда, ще организират информационни събития в рамките на седмицата за действие (20.09.2021 г. – 24.09.2021 г.) в град  Свищов на 23.09.2021 г. от 10 часа в градинката на площад Свобода, Перник (20.09.), Видин (21.09.) и Гоце Делчев (24.09.). На срещите се предвижда да бъдат поканени и експерти от други организации, които партнират на Агенция по заетостта в тази кампания. Така ще се разшири информационният обхват с теми, които силно вълнуват сезонните работници, като социалноосигурителни права, данъчно облагане и т.н. и всеки, който има въпроси, ще може да разговаря с квалифициран експерт. 

В рамките на „Седмицата на Европейския съюз за сезонните работници” всички заинтересовани от сезонната заетост ще могат да се запознаят с важна информация, освен чрез срещите на място, и онлайн – чрез видеопрезентация за правата на сезонните работници в You Tube канала на Агенция по заетостта.

За да научите повече за условията на живот и труд в ЕС, посетете сайта www.eures.bg. Подробности за общоевропейската кампания на Европейския орган по труда можете да намерите тук: https://www.ela.europa.eu/campaigns/rights-for-all-seasons.


Ключови думи
сезонни работници Агенция по заетостта
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати